Search
Friday 19 July 2024
  • :
  • :

Sloga kuću gradi“: U Podzvizdu pri kraju adaptacija okoliša ispred MZ i prostorija UŽ „Ašik kaldrma“

„Sloga kuću gradi“: U Podzvizdu pri kraju adaptacija okoliša ispred MZ i prostorija UŽ „Ašik kaldrma“

MZ Podzvizd jedna je od najaktivnijih velikokladuških mjesnih zajednica, a u brojnim aktivnostima prednjači i podzvizdsko Udruženje žena „Ašik kaldrma“. Ovo udruženje, s obzirom na lokaciju njihovih prostorija, pri većoj količini padavina često se suočavalo sa poplavnim vodama, ali, zahvaljujući brojnim donatorima i vrijednim ljudima ove mjesne zajednice, nazire se kraj tog problema. Naime, ovih dana privodi se kraju asfaltiranje i postavljanje kaldrme ispred prostorija ovog udruženja i mjesne zajednice.

Inicijator projekta je UŽ „Ašik kaldrma“. Zemira Kapić, predsjednica Udruženja u razgovoru za Radio Velika Kladuša naglašava da su jače padavine dosad pravile znatnu štetu na prostorijama udruženja te se došlo na ideju da se sanira ovaj dio okoliša. Jedan dio je asfaltiran, a jedan dio je, simbolično, popločan kaldrmom odnosno liskovačkim kamenom. (poslušajte izjavu)

Brzo se krenulo sa realizacijom ideje čiju su vrijednost prepoznali brojni donatori, prije svega iz dijaspore, ali, svojim volonterskim radom značajan doprinos daju i brojni mještani.

Poznato je da naše udruženje „nose“ donatori iz dijaspore, koji pomažu u svemu što naumimo, tako i ovu akciju koja je naišla na podršku sa svih strana. Maksimalno smo se svi uključili da završimo ovaj veliki posao, mi smo dobar primjer one izreke „sloga kuću gradi“ – kazala je, između ostalog, Kapić.

Kapić je istaknula da ovo udruženje trenutno broji 60 aktivnih članova i dosad su bili učesnici brojnih kako humanitarnih tako i akcija koje imaju za cilj lokalnu zajednicu učiniti ljepšim i ugodnijim mjestom za život.

izvor,,rvk.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.