Search
Wednesday 6 December 2023
  • :
  • :

Slike koje smo poželjeli vidjeti: Puna učionica prvačića u Gornjoj Koprivni

 

No description available.

Ove godine je u FBiH upisano duplo manje prvačića u odnosu na 10 godina prije, kazuju zvanični podaci federalnog ministarstva obrazovanja i nauke. To su tužne i bolne statistike kojima svjedočimo.

No description available.

Nažalost, najlošiji trend po kantonima imamo u USK, a po odlasku stanovništva i padu broja učenika u školama Cazin je u samom vrhu i po tome ima veoma negativan trend.

Podatak da se u centralnim osnovnim i srednjim školama u Cazinu, OŠ Cazin 1 i Gimnaziji upisalo u prve razrede tek po nešto više od 30 učenika je podatak koji najbolje oslikava gdje smo kao društvo i kuda ide naša politika i vođenje procesa u našem gradu, kantonu i državi.No description available.

Ovakve bolne statistike i brojevi, ali i odnos prema učenicima i njihovim pravima bili su i povodi u proteklom periodu da se roditelji organiziraju i zaprijete javnim okupljanjem usmjerenim protiv gradonačelnika Cazina i gradske uprave tražeći veću odgovornost i transparentnost u trošenju javnih sredstava.No description available.

 

U moru ovih loših i tužnih slika, praznih učionica i školskih sala, ova jedna, koja pokazuje punu učionicu iz Gornje Koprivne predstavlja posebnu radost i budi nadu.

Nadamo se da će se stanje popraviti i da će ova djeca ostati u BiH i ovdje pohađati nastavu i graditi svoju budućnost, kaže učiteljica razreda u kojem je ove godine školu započelo 25 prvačića.

No description available.

 

cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.