Search
Monday 30 January 2023
  • :
  • :

Slike koje smo poželjeli vidjeti: Puna učionica prvačića u Gornjoj Koprivni

 

No description available.

Ove godine je u FBiH upisano duplo manje prvačića u odnosu na 10 godina prije, kazuju zvanični podaci federalnog ministarstva obrazovanja i nauke. To su tužne i bolne statistike kojima svjedočimo.

No description available.

Nažalost, najlošiji trend po kantonima imamo u USK, a po odlasku stanovništva i padu broja učenika u školama Cazin je u samom vrhu i po tome ima veoma negativan trend.

Podatak da se u centralnim osnovnim i srednjim školama u Cazinu, OŠ Cazin 1 i Gimnaziji upisalo u prve razrede tek po nešto više od 30 učenika je podatak koji najbolje oslikava gdje smo kao društvo i kuda ide naša politika i vođenje procesa u našem gradu, kantonu i državi.No description available.

Ovakve bolne statistike i brojevi, ali i odnos prema učenicima i njihovim pravima bili su i povodi u proteklom periodu da se roditelji organiziraju i zaprijete javnim okupljanjem usmjerenim protiv gradonačelnika Cazina i gradske uprave tražeći veću odgovornost i transparentnost u trošenju javnih sredstava.No description available.

 

U moru ovih loših i tužnih slika, praznih učionica i školskih sala, ova jedna, koja pokazuje punu učionicu iz Gornje Koprivne predstavlja posebnu radost i budi nadu.

Nadamo se da će se stanje popraviti i da će ova djeca ostati u BiH i ovdje pohađati nastavu i graditi svoju budućnost, kaže učiteljica razreda u kojem je ove godine školu započelo 25 prvačića.

No description available.

 

cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.