Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

Rudarska muzika budnicom pozivala građane na početak veselja

 Rudarska muzika budnicom pozivala građane na početak veselja

Nemoguće je bilo i zamisliti bilo kakvu manifestaciju prilikom obilježavanja praznika, jubileja, radnih uspjeha, kulturnih i sportskih manifestacija i komemoracija, a da Rudarska muzika iz Kaknja svojim učešćem u tome nije dala svoj doprinos.

Prema tradiciji i ove godine masovno i svečano su proslavljeni prvomajski praznici u Kaknju.

Prvog maja, rano ujutro, Rudarska muzika, sa svojom budnicom, dala je poziv za početak veselja, a koja je, kao i uvijek do sada, prošla glavnom kakanjskom ulicom prema Doboju, obližnjim zgradama i ostalim naseljima.

Stanovnici Kaknja, prema tradiciji, prvomajski praznik proslavljaju na Milama te pored rijeka Ribnice, Trstionice i Zgošće.

017

Dosta je onih koji su prvomajske praznike proslavili na planinarskom domu na Bočici, a brojni kakanjci oni sa malo dubljim džepom uputili su se prema moru ili nekim destinacijama u Evropi .

Po običaju izletište Ponijeri udaljeno 18 kilometara od Kaknja bude najposjećenije. Lijepa priroda, zatim, pristup motornim vozilima, sve je uslovilo i ove godine, da posjeta bude velika.

Doduše, meteorolozi su sa svojim prognozama najavili kišu, ali to nije omelo najupornije da provedu ugodno prvomajski praznik.

 

rudarska-muzika-budnicom-pozivala-gradane-na-pocetak-veselja

Autor: Az. S.

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.