Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Reis Husein ef. Kavazović vjernicima uputio poruku uoči ramazana

 Reis Husein ef. Kavazović vjernicima uputio poruku uoči ramazana

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni Husein ef. Kavazović uputio je poruku svim vjernicima uoči mjeseca ramazana.

Kavazović je istakao da je Islamska zajednica u BiH ove godine u fokus svoga djelovanja stavila džemat.

– Džemat je ono uže Milostivog oko kojeg se okupljamo u svakoj našoj džamiji i mahali. Naša zajednica je jaka koliko su jake naše veze, u svakom od džemata, a naša se snaga mjeri našim odnosom prema najslabijim među nama – naveo je ef. Kavazović.

Poručio je vjernicima da iskoriste ramazan da ojačaju džemat i jedinstvo u dobru, te dodao da posebnu solidarnost treba pokazati prema najslabijim džematima u svakom gradu, naročito u onim povratničkim.

– Kako prepoznajemo blagodati Božije prema nama, prepoznajmo i one druge kojima su one uskraćene, i budimo im na usluzi – kazao je ef. Kavazović.

– Danas kada očekujemo prvi teravih-namaz, ja molim Uzvišenog da blagodat ramazana i njegov blagoslov osjete svi ljudi, a posebno naša braća u domovini, Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i bošnjačkoj dijaspori. Ramazan šerif mubarek olsun! – stoji u Kavazovićevoj poruci upućenoj vjernicima uoči mjeseca ramazana.

 

 

Autor: Avaz.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.