Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Region u panici zbog pedofilije | Nudio i do 8.000 eura za fotografije djece: Obuci joj kratku suknjicu i kratke čarapice

Region u panici zbog pedofilije | Nudio i do 8.000 eura za fotografije djece: Obuci joj kratku suknjicu i kratke čarapice

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se opasni pedofil koji se predstavlja kao Dijana Simić, pokušavajući od roditelja izmamiti fotografije djece u zamjenu za novac.

Pedofil se roditeljima iz BiH, Hrvatske i Srbije predstavlja kao modna blogerka i urednica dječijeg modnog magazina. Ona kontaktira roditelje obećavajući im da će fotografije djece izaći u modnom časopisu te da za uzvrat mogu dobiti i do 8.000 eura.

Hiljade zahtjeva

On je poslao na hiljade zahtjeva za prijateljstvo tinejdžerima iz Srbije, Hrvatske i BiH, ali i njihovim roditeljima i stupio s njima u kontakt. Policija još nije utvrdila identitet osumnjičenoga, ali kada su njegove namjere utvrđene, izbrisao je svoj profil s Facebooka i prešao je u ilegalu.

Izvesnoj Mirjani, majci maloljetne djevojčice, dao je tačna uputstva kakvu sliku treba poslati.

– Kad je slikaš, obuci joj kratku suknjicu i kratke čarapice i u pozadini stavi neku igračku, ipak je to časopis za djecu – piše u poruci.

Drugoj majci čak je poslao i konkretne primjere fotografija, obećavajući da će joj uplatiti 6.000 eura ako i njena kćerka tako izgleda.

prepiska

Jedna od jezivih prepiski pedofila sa žrtvama

Davane instrukcije

– Slikajte je što više, i to s otvorenim ustima, to je sada moderno. I neka obavezno leži na krevetu…

Kada je jedna majka posumnjala u dobre namjere navodne Dijane, dobila je obećanje da će dobiti novac i ako slike njenog djeteta ne budu objavljene u magazinu:

– Ne moraju slike ići u časopis, mogu ih vidjeti samo ja i čuvati ih u svojoj arhivi. Mi urednici težimo da imamo što više slika u arhivi, a novac ćete svakako dobiti.

Reagiralo udruženje “Lavice”

Na prevaru su prvi ukazali predstavnici udruženja “Lavice”, koji pomažu žrtvama pedofila u regionu. Anita Papa iz ovog udruženja kaže da se na desetine roditelja javilo i ukazalo na slučaj opasnog pedofila koji se predstavlja kao modna urednica.

– Dijana Simić navodno je iz Srbije, ali boravi u Francuskoj, i od osoba s kojima stupa u kontakt traži da joj šalju fotografije djece, uglavnom djevojčica, za koje je navodno spremna platiti čak i 8.000 eura! Dijana se svima predstavljala kao urednica modnih časopisa i profesorica biologije – kazala je Papa za medije.

Autor: Ad. A. 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.