Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Radio Slobodna Evropa u posjeti Bujrum kući u Ponjevićima

Bujrum je tradicionalni poziv, domaćina otvorena srca, gostu ili gostima, ma odakle bili, kojima su vrata kuće uvijek širom otvorena. Hvala Radiu Slobodna Evropa na posjeti Bujrum kući u Ponjevićima.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

Ovo je prva njihova posjeta, gdje su radili reportažu o mom radu i načinu očuvanja tradicije. Želim da se zahvalim i prijateljima Mahiri Kaljiković, Nisvetu Mujanović, Muhamedu Macanović, Zlati Begović, Emiru Macanović i Arifi Pilipović na podršci koji su bili na snimanju ove posebne reportaže. Raditi volonterski na očuvanju tradicije, i time promovirati svoj zavičaj, svoj Grad Cazin, ali i Bosnu i Hercegovinu uvijek ću i dalje ići time putem, putem očuvanje tradicije i običaja.

Može biti slika sljedećeg: glačalo za odjećuVeliko hvala vlasnici Krojačka radnja “Leptir” MSK iz Cazina što mi je poklonila narodnu nošnju koju je njihova radnja krojila i šila.

Može biti slika sljedećeg: tekst

Hvala novinarima Azri i Džemalu što su podržali moj rad, a time uradili reportažu o mom radu i načinu očuvanja tradicije. Reportaža će biti emitovan za Kurban Bajram na Radiu Slobodna Evropa kao i na TV Liberti.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

Kažu tradicija tone u tihi zaborav, kod mene to tako nije…sve dok ja živim živjet će i tradicija! Krojačka Radnja Leptir Msk Tradicija “Bujrum kuća” Ponjevići” Ranč za odmor i dušu Šiljkovača

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

Foto: macanovici.net

 

izvor-

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.