Search
Wednesday 7 December 2022
  • :
  • :

Prva ukrajinska izbjeglička obitelj u Vukovarsko-srijemskoj županiji: Putovali su pet dana

Dolazak izbjeglica u Mađarski grad Zahony

U Vukovarsko-srijemsku županiju u subotu je je stigla mlada izbjeglička obitelj s 10-godišnjim djetetom, koja je nakon pet dana putovanja stigla iz ukrajinskog grada Odese

Potvrdili su to iz vukovarsko-srijemske Županijske uprave.

“Upoznali smo ih sa svim pravima koja ostvaruju, ponudili svu pomoć te im, koliko je u ovome trenutku to moguće, pružili utjehu i moralnu potporu”, rekao je župan Damir Dekanić, nakon što je posjetio novopridošlu ukrajinsku obitelj.

Župan Dekanić ukrajinsku je obitelj posjetio u pratnji načelnika Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića i voditelja vukovarske Službe Civilne zaštite Stjepana Draganića s kojima je, uoči posjeta, održao sastanak na kojemu su razmotrili mogućnosti i potrebe za smještajem izbjeglica iz Ukrajine na području te županije.

„Za sada su evidentirani kapaciteti u vlasništvu države, državnih poduzeća, učenički i studentski domovi, kao i hotelski smještaji“, kazao je Dekanić te izrazio nadu da ratna kriza u Ukrajini neće dugo potrajati i da neće dostići velike razmjere. “Vukovarsko -srijemska županija spremna je, međutim, za sve opcije. Sukladno tome pozivamo sve građane da se uključe i da zajednički pokažemo humanost”, poručio je Dekanić pozvavši građane, koji su u mogućnosti, da prijave svoje potencijalne smještajne kapacitete, koji bi mogli osigurati primjerene uvjete života i stave ih na raspolaganje.

Naveo je i kako je, od večeras, za područje istočne Hrvatske tj. za Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju uspostavljen Prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine u Osijeku, u športskoj dvorani Jug 2.

izvor

24sata.HR
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.