Search
Monday 24 January 2022
  • :
  • :

Projekat Agromanija: Otvorena podavnica domaćih proizvoda u Cazinu

123

Vijeće mladih Grada Cazina u suradnji s Fondacijom „Mozaik“ i Gradom Cazinom realiziralo je projekt pod nazivom Agromanija.

Riječ je prodavnici domaćih prehrambenih proizvoda koja je jučer otvorena, au kojoj će se od sada moći pronaći veliki asortiman poljoprivrednih, pčelarskih i ostalih proizvoda koji su nastali u cazinskim domaćinstvima.

Nova prodavnica je već prvoga dana zabilježila posjet velikom broju građana koji su, osim podrške kupovinom, izrazili veliko zadovoljstvo jer u Cazinu sada postoji jedno ovakvo prodajno mjesto. Domaća zimnica, povrće i voće iz bio uzgoja, med i pčelarski proizvodi, domaće tjestenine, čajevi i biljni preparati,domaće brašno, jaja, sirevi i mlijeko dio su bogate ponude Agromanije.

Uz sve to, u ponudi su i turske delicije poput slatkiša, orašastih plodova, maslina i raznih ulja. Ovo je idealna prilika za podršku nezaposlenim ženama, koje nemaju redovna primanja, ali se bave nekim oblikom domaće proizvodnje.

Za građane je to prilika da podrže domaću proizvodnju, čime jačamo našu ekonomiju i grad. Agromanija će u budućnosti nastaviti svoju suradnju s domaćim proizvođačima i dodatno obogatiti svoju svakodnevnu ponudu

cazin,net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.