Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

“Priče sa Dijanom” – emisija koja je snimljena u Bujrum kući – PONJEVIĆIMA

Opis nije dostupan.Koracima kroz Bujrum kuću, razgovor o tradiciji, običajima, ali i načinu kako sam i na koji način dao svoj doprinos da se tradicija očuva od zaborava…. Hasan Keranović u svojoj Bujrum kući u Ponjevićima, ugostio je poznatu novinarku Dijanu H0džić, koja je tom prilikom snimila i emisiju “Priče sa Dijanom” , autor, voditeljica i urednica je Dijana. Keranović je dva dana bio domaćin poznatoj novinarki, gdje su se uputili na nekoliko lokacija na prostoru Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe kako bih uvažena novinarka snimila još nekoliko emisija. I da kažem zaista mi je bila čast da budem njen domaćin i na terenu gdje je snimala i ostale emisije. Ništa mi nije teško da učinim dobra djela onoliko koliko god mogu.Opis nije dostupan.Opis nije dostupan.

Dijana je urednica i voditeljica svoje emisije pod lijepim nazivom “Priče sa Dijanom”. Nakon snimljenih nekoliko emisija u Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi i Cazinu, Dijana je i u Bujrum kući snimala jednu od emisija. Dijana je prošla mnogo kilometara po našoj Bosni i Hercegovini, snimajući emisije prošla je kroz mnoga sela, mahala i gradova, snimila je veliki broj zanimljivih emisija.

 

Opis nije dostupan.

 

U Bujrum kući snimljena je i još jedna emisija sa uvaženom Minom Malić, koja godinama gaji ljubav prema sevdalinci. U istoimenoj emisiji pratnju harmonike bio je i Haris Tahirović. Inače nama svima je Hasan Keranović poznat svojim volonterskim radom i načinom očuvanja tradicije i običaja. S ponosom Haso uvijek i dalje želi da čuva tradiciju, a Bujrum kuća je svjedok njegovog rada i truda.Opis nije dostupan.

Emisija će se emitirati uskoro na YouTube kanalu “Dijana Hodžić”, naravno kao i sve ostale njene zanimljive emisije “Priče sa Dijanom” možete pogledati na njenom YouTube kanalu. Hvala uvaženoj novinarki i urednici emisije Dijani, kao i njenom kamermanu što su izdvojili svoje vrijeme kako bih posjetili našu lijepu Krajinu, posebno moju Bujrum kuću u Ponjevićima. Posebno hvala Dijani, koja je uvijek tu bila podrška svakom ko na bilo koji način daje svoj doprinos da se tradicija očuva od zaborava. Gdje god krenula, svugdje uvijek bujruma imala. Hvala ti Dijana na zijaretu mojoj Bujrum kući, posebno što si snimila još jednu zanimljivu emisiju- dodao je na kraju za naš portal Hasan Keranović.

 

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.