Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Pravda spora ali dostižna: Nakon više od 5 godina, donesena presuda o blokadi kružnog toka na Trgu Alije Izetbegovića u Cazinu

Pravda spora ali dostižna: Nakon više od 5 godina, donesena presuda o blokadi kružnog toka na Trgu Alije Izetbegovića u Cazinu

Početkom 2012. godine u Cazinu se odvijala prava drama, a vezana za izgradnju prvog kružnog toka u Cazinu. Naime, radnici firme “Elektrometal” iz koja je bila izvođač radova na kružnom toku na Trgu Alije Izetbegovića u Cazinu, su zatvorili saobraćaj kroz kružni tok “do daljnjeg” kako su tad kazali.

Kao razlog su naveli to što JU Komunalno-stambeni fond Cazina, koje je investitor objekta, odbija da plati obaveze u iznosu od milion KM na osnovu izvedenih radova od augusta 2011. godine, niti želi da primi izvedene radove koji su stavljeni u upotrebu (rasvjeta, saobraćajnice, itd).

 

“Društvo Elektrometal d.o.o i SCT-E BA d.o.o Cazin kvalitetno i svakodnevno su izvodili radove, ali smo zbog nezakonitog odnosa investitora JU Komunalno-stambeni fond Cazin i Nadzornog organa AG d.o.o Cazin dovedeni u tešku financijsku situaciju gdje svakodnevno trpimo značajnu materijalnu štetu”, navodili su u saopćenju firme “Elektrometal” te se dodali da ih je “sve to dovelo da preduzmu krajnje nepopularne mjere, zatvaranje saobraćaja, do izmirenja obaveza”.

“Za ovaj projekt je zatvorena finansijska konstrukcija – obezbijeđen je novaca na posebnom računu upravo za te namjene. Sve dosadašnje poslovne obaveze prema ovoj firmi su izmirene”,kazao je prije 5 godina načelnik Ogrešević.

On je tada tvrdio da blokada nije način rješavanja problema čak i da postoje opravdana potraživanja.

Kako je tada kazao načelnik Ogrešević blokada nije bila rezultat neizmirenih obaveza nego prije politička igra i pozvao je sugrađane da ne nasjedaju na dezinformacije.

Danas, 5 godina nakon tvrdnji i jedne i druge strane, sud je donio presudu, kojom se u cjelosti odbija tužba firme “Elektrometal” protiv JU Komunalno-stambeni fond Cazin.

Akt je dostupan na društvenim mrežama, a za naše čitatelje isti objavljujemo u prilogu:

(Izvor: USN.ba)

 
 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.