Search
Thursday 30 November 2023
  • :
  • :

Poznat je termin dženaze Ahmetašević Hasanu

 

 

 

Obavještavamo rodbinu, komšije i prijatelje da je dana 11.03.2023. godine u 16-oj godini života na Ahiret preselio Ahmetašević (Edin) Hasan.

Dženaza kreće u utorak 14.03.2023. godine ispred porodične kuće u Rujnici u 12:30 sati. Dženaza će se obaviti na mezarlucima Šarići u 13:00 sati.

 

Tragičan događaj koji je šokirao Cazin, Krajinu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu još ne dobija svoju jasnu konturu i zaključak.

Naime, šesnaestogodišnjaka Hasana Ahmetaševića Rujnice kojeg je, kako su portalu Cazin.net ispričali bližnji prijatelji, pronašla porodica. Nije davao znakove života.

Iako su neke od verzija nagovještavale da se moglo raditi o samoubistvu, ipak to ne može biti potvrđeno dok se ne uradi policijska istraga, jer postoje indicije da se radilo o nesretnom slučaju.

Porodica je bila zakazala dženazu, termin i mjesto ukopa odredila, ali je nedugo nakon što su iz pogrebnog društva objavili ove vijesti, došla naknadna obavijest da se dženaza odgađa do daljnjeg.

Dženaza je trebala biti održana danas u mjestu gdje je živio Hasan Ahmetašević, u Rujnici, a ukop na mezarlucima Šarići, ali je kako smo već pisali odgodjen. Vjerovatno će na istom mjestu se i desiti ukop, a novi termin i vrijeme ćemo objaviti nakon što bude i zvanično utvrdjen.

Razlog je vrijeme koje je potrebno da bi se policijska istraga okončala uz pribavljanje svih potrebnih dokaza.

 

U međuvremenu porodica, poznanici, komšije, a posebno učenici, školske kolege Hasana se sa bolnim porukama opraštaju od ovoga momka, koga su od milja zvali poštenjačina.

 

Molimo Boga dragoga da Hasanu podari džennet i svakoga zaštiti od ovakvog iskušenja u budućnosti.

 

 

 

cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.