Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Pozivamo vas na četvrtu biciklijadu “Stazama rijeke Une” povodom Dana rijeke Une

Kao što smo po završetku prošlogodišnje biciklijade najavili da ćemo dogodine ponovno okupiti sve zaljubljenike u jurnjavu na dva kotača, smaragdnu ljepoticu i prijateljstvo ovom prilikom Vas i pozivamo da se po četvrti put pridružite biciklističkoj karavani kroz jedinstveni Nacionalni park Una.

Pozivamo vas na četvrtu biciklijadu "Stazama rijeke Une" povodom Dana rijeke Une

Nacionalni park Una i BBK Daj krug Bihać sa Japodskim otocima po četvrti put 20. maja organizuju biciklijadu povodom obilježavanja Dana rijeke Une.

Okupljanje učesnika održat će se 20.05.2015. subota od 08:00 – 09:00 sati na Gradskom trgu u Bihaću.

U blizini gradskog trga bit će parkirano vozilo logistike i pratnje, gdje će učesnici biciklijade moći odložiti svoju opremu koju nose sa sobom. Vozilo logistike prati biciklijadu do Štrbačkog buka, gdje će biti organizirana okrepa za sve učesnike.

Tokom kretanja biciklijade od Bihaća prema Gorjevcu – Dubovsko predviđena je okrepa i odmor biciklista na parking prostoru (skretanje za Kulen Vakuf). Nakon kraće stanke uz okrepu i grupisanja biciklista, put nastavljamo ka ulazu 3 Nacionalnog parka – Ćelije.

Predviđeni dolazak biciklista na Štrbački Buk planiran je oko 12:00 te ručak u 13:00 sati za sve učesnike biciklijade “Stazama rijeke Une”. 

Na Štrbačkom buku organizatori su predvidjeli i edukativni sadržaj sa uposlenicima Nacionalnog parka Una, ali i Udruženjem žena “Kulen Vakuf” koje će biti zaduženo za organizaciju keteringa sa tradicionalnim i autohtonim bosanskim jelima.

Nakon kratkog obraćanja te razgledavanja i fotografisanja, biciklisti nastavljaju put preko Gorjevca do Japodskih otoka u naselju Račić , gdje će biti upriličeno druženje uz ručak i muziku uživo.

Biciklijada je obezbjeđena sa 6 pilota te se ne preporučuje napuštanje grupe.

Svi biciklisti su obavezni imati zaštitnu kacigu te ponijeti sa sobom rezervnu gumu ili pribor za krpanje.

Mlađi od 15 godina ne mogu sudjelovati na biciklijadi bez pismenog odobrenja roditelja-staratelja, koje se može potpisati na dan biciklijade prilikom podjele službenih akreditacija učesnika.

Učestvovanje na biciklijadi je:

  • na vlastitu odgovornost!
  • organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.

Ukoliko niste izvršili prijavu učinite to putem ovog linka.

A kako je bilo ne trećoj biciklijadi stazama rijeke Une prisjetite se u nastavku:

 

/ABC.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.