Search
Friday 22 October 2021
  • :
  • :

Potrebna pomoć socijalno ugroženoj porodici Zahida Hepića

Zahid Hepić (52), ratni vojni invalid iz Stijene, tri puta ranjavan, bez bilo kakvih primanja, zdravstvenog osiguranja treba našu pomoć.Zahid Hepić je šećeraš koji je dva puta operisan, na inzulinu sa šestero djece živi sam od kojih četvero ide u školu, rastavljen deset godina,,,,Opis nije dostupan.

APEL PRENOSIMO U CJELOSTI

Selam alejkum javas selamim i molim vas djeca mi nemaju sta jes znate da sam imo ti bola al sad samostao nepokretan kad me dignu tad sjedem hodat nemogu puno sam smrso pavas molim da uputit e apel dami narod pomogne djeci u hrani da imaju sta jest samnom sta bude nek alah odluci bogvam dao svega i davas nagradi svatite kad nemaju jest selam od zahida i djece…evo i moj broj na koji me mogu nazvati 061 751 799 hvala vam unapred,,,,

Molimo sve dobre ljude da pomognu porodici Hepić, koja je blago rečeno u neprihvatljivim uslovima za život.Apel

U naselju Hepići, nekoliko kilometara udaljenom od cazinske MZ  Stijena, u izuzetno teškim uvjetima, preživljava sedmočlana porodica Zahida Hepića, oboljelog ratnog –vojnog invalida.
ZIRO,RACUNOpis nije dostupan.

Nakon što ga je ostavila supruga, Zahid se godinama sam brine o svojoj djeci, kojoj je nastojao obezbijediti hranu, kako ne bi bila gladna. Međutim, kako je i sam obolio, u posljednje vrijeme nije u mogućnosti da im obezbijedi ni ono najneophodnije, što im je potrebno. Da stvar bude još gora, Zahid se teško razbolio i imao je dvije operacije na želucu, koje je jedva preživio. Tada je dobio 11 litara krvi i bio je u komi, ali kako sam kaže, želja da živi i hrani svoju djecu, dala mu je tada snagu, da se donkele oporavi. Na žalost, nešto bolje stanje kratko je trajalo i nastale su nove zdravstvene poteškoće, tako da se Zahid ovih dana zbog problema sa srcem i želucem,Opis nije dostupan.

Zahid je bio pripadnik Petog korpusa Armije R BiH i tri puta je ranjavan. Bio je pedeset postotni ratni vojni invalid i imao primanje od 50 KM, ali su mu nakon nekoliko revizija to ukinuli i već nekoliko godina nema nikakva primanja. Zbog bolesti ne može ništa zaraditi svojoj djeci, koja su željna svega.

– „Vjerujte, da ni sam ne znam kako smo uopće živi. Pomognu nam komšije i drugi dobri ljudi, koji kad čuju za našu tešku životnu priču dođu i posjete nas, ali to kratko traje i kasnije padamo u zaborav. Najsretniji smo kad imamo hrane u kući, a djeca su naučila na neimaštini i ništa posebno ne traže, zadovoljna su samo kad su sita. Jedna moja kćerka je bolesna, zbog čega zaostaje u učenju. Teško izgovara riječi i sastavlja rečenice, a i teže hoda. Zbog neimaštine nisam u mogućnosti voditi je na liječenje, koje joj je neophodno“ –završava svoju priču iz bolničke postelje u Bihaću Zahuid Hepić.

 

  Iako u teškom zdravstvenom stanju, ističe da mu to ipak nije najveći problem, već da mu je najveća briga, kako će mu preživjeti djeca, koja nemaju bukvalno ništa. Četvero njegove djece ide pješice u nekoliko kilometara udaljenu školu u Stijeni. Nemaju ni za sendvič, a kamoli za autobusnu kartu. U kući imaju vrlo malo hrane, nedostaje im odjeća i obuća, a poseban problem im pričinjava nedostatak drva, s obzirom da već dolaze hladniji dani. Iako je ratni vojni invalid, 52.godišnji Zahid nema nikakvih primanja i njegova porodica u potpunosti ovisi od pomoći dobrih ljudi.zahid

Zahid ističe, da se redovno obraća za pomoć na mnoge adrese, ali da se uglavnom sve završi na obećanjima.„Molim sve dobre ljude, koji mogu na bilo koji način pomoći mojoj djeci, bilo u hrani, odjeći, obući, drvima ili novcu neophodnom za sendvič i autobusnu kartu, da nam pomognu, jer mi djeca bukvalno gladuju. Vjerujte mi, da su ona više gladna nego sita.

Duša me boli za njima, ali ni sam im ne mogu ništa pomoći, jer su i mene spopali zdravstveni problemi. Pozivam sve humaniste, humane organizacije i nadležne institucije, da nam što prije priskoče u pomoć i tako spase moju djecu. Treba nam bukvalno sve, a prioritet su hrana i drva. Pomozite nam dobri ljudi, ne dozvolite da mi djeca na početku 21.vijeka umru od gladi ili se smrzu od hladnoće“ –kroz suze nam je kazao Zahid Hepić, oboljeli ratni vojni invalid i samohrani otac šestero djece.

Svi koji žele pomoći porodici Hepić mogu to učiniti uplatom novčanih priloga na Žiro -račun otvoren kod Unicredit banke broj 3389002543004487 –40165361000 KM na ime Zahid Hepić, Stijena -Hepići kod Cazina. Uplate iz inostranstva: Zahid Hepić, UNICREDIT BANKA , SWIFT: UNCRBA22,  IBAN BR. BA39 3385 2028 1759 1113, RAČUN BR: 40165361101 eur. Zahidov broj mobitela je 061/ 751 -799.

Sve podatke za uplatu možete pronaći u priloženim slikama ili kontaktirati Zahida na broj telefona: +38761 751 799 , Stijena-Hepići.

 

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.