Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

POTREBNA POMOĆ ZA LIJEČENJE MALE ADNE PONJEVIĆ

Volonteri organizacije SADAKA obišli su porodicu male Adne Ponjević, u MZ Vrhovska, Općina Bužim, o kojoj smo vam pisali već nekoliko puta, koja se već tri godine liječi od bolesti pod dijagnozom: Lymphadenitis coll lat. dex. Anaemia. Dijagnoza nije konačna jer otkako je Adna ležala u Kantonalnoj bolnici prije tri godine do sada nisu nikad odrađene sve pretrage kako bi se ustanovila od čega djete konkretno boluje.

Zdravstveno stanje male Adne koja ove godine treba krenuti u prvi razred osnovne škole nije dobro i svakodnevno ima velikih problema se povremeno jakim bolovima u glavi od koji kako su nas njeni roditelji upoznali djete pada u teško stanje te joj nekad i terapije koje redovno uzima nemogu pomoći.

Porodica Ponjević inače živi u vrlo teškim uslovima, bez ikakvog novčanog primanja, sa sedmero malodobne djece, od kojih troje ide u školu. Svojim vlastitim radom ova porodica, baveći se poljoprivredom, stočarstvom i skupljanjem šumskih plodova nastoji sebi pribaviti ono najosnovnije za život, ali nisu u mogućnosti obezbjediti sredstva za liječenje svoje kćerkice Adne. Porodica je poznata aktivistima organizacije i redovno se nalaze na spisku korisnika paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Ovoj porodici pored novčane pomoći potrebna je savjetodavna pomoć, prije svega nekog od doktora ko će se ozbiljno pozabaviti sa liječenhjem male Adne, jer sami roditelji nisu sposobni pomći svom djetetu oko liječenja. Zato apelujemo na sve one koji bi mogli pomoći oko liječenja male Adne da se uključe. Potrebno je izvršiti detaljne pretrage i ustanoviti tačnu dijagnozu, što roditelji male Adne nisu u mogućnosti.

Prilikom današnje naše posjete uručena je novčana donaciju od 100 KM za liječenje male Adne koju su donirali anonimni donatori, te smo im uručili i paket sa namirnicama koji smo spakovali iz korpe u marketu PLESKA.

Pored današnje donacije u toku protekle sedmice uplatili smo račun od električne energije u iznosu od 82,87 KM,za ovu porodicu jer su bili dobili opomenu za isključenje električne energije za dva mjeseca. Račun za el.energiju smo uplatitli od vaših donacija.

Pozivamo sve humane ljude koji žele pomoći liječenje male Adne, da sredstva mogu uplatiti na račun majke djeteta PONJEVIĆ SENIJA otvoren u KIB BANCI:
Transakcijski broj računa banke: 1984010000000080, partija klijenta: 1456404237.

Za one koji bi na drugi način mogli pomoći da se ustanovi tačna dijagnoza bolesti male Adne pozivamo ih da pozovu porodicu i da se putem telefona dogovore kako da pomognu ovo dijete. Za ostale informacije možete kontaktirati porodicu na broj tel.062/833-947.

Molimo Milostivog Gospodara da olakša stanje porodici Ponjević, maloj Adni da Milostivi podari što prije ozdravljenje.

MACANOVICI.NET
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.