Search
Monday 18 January 2021
  • :
  • :

Posljedice potresa – najnovije informacije

I danas je zabilježeno više podrhtavanja, najjača dva bila su između 3 i 4 po Richteru. Vrlo snažan sinoćnji potres magnitude 5 srećom nije odnio nove žrtve, ni uzrokovao nova veća razaranja. Svi koji ne žele napustiti svoja ognjišta dobit će privremene kontejnere za stanovanje, a sve donacije stradalima u potresu bit će oslobođene plaćanja PDV-a..

Stanovnicima Banovine najpotrebniji je mir. Na žalost ništa od toga. Potres od 3.9 Richtera koji se dogodio nešto nakon 18 sati osjetio se kao eksplozija i pred stanovnicima je još jedna neizvjesna noć. Najpotrebniji su im kontejneri i drugi montažni objekti. Petrinja je blokirana kako zbog novih potresa ne bi bilo i novih žrtava. Pitanje nad pitanjima je i kad će se pokrenuti gospodarstvo i mogu li poduzetnici računati na mjere, javlja Petar Vlahov iz Petrinje za Dnevnik HTV-a.

 U 18 sati i 24 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 9 km zapadno-jugozapadno od Siska.  Magnituda potresa iznosila je 3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice. Prema Mediteranskom seizmološkom centruo ovo je  57. potres koji se dogodio na ovom području u zadnja 73 sata.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.