Search
Thursday 6 August 2020
  • :
  • :

Porodica Puškar nije više sama: Pomoć stiže sa svih strana, malena Hana će konačno u školu (VIDEO)

Teška životna priča porodice Puškar koju je prenijela RTV Cazin, a o kojoj smo pisali i na našem portalu, potresla je mnoge.

 

Naime, ova porodica živi u napuštenim halama firme “Agrokomerc” u selu Vrelo. Salih je u proteklom ratu ostao invalid u desnu nogu. Zbog šećerne bolesti morali su mu odsjeći lijevu nogu pa je sada trajno u invalidskim kolicima. Supruga Safeta ima epilepsiju, a u očima očaj da život naprave boljim.

Imaju petero djece. Dva sina i tri kćeri, od kojih četvero školuju, a najmlađa 7-godišnja Hana ne pohađa nastavu, jer roditelji nemaju novac za njeno školovanje. Djevojčica nema ni svoju sobu, kamoli kuću. Preživljavaju iz dana u dan, nadajući se da će im novi dan donijeti nešto dobro, nekoga dobrog ko će im pomoći.

Nakon priloga RTV Cazin, te objave apela za pomoć u raznim medijima, porodica Puškar više nije sama i vratio im se osmijeh na lice, i to sve zahvaljujući dobrim ljudima. Pomoć stiže sa svih strana, kuća je puna namirnica, odjeće, obuće, stigla su i drva. Kako su izjavili, namirnica trenutno imaju dovoljno i savjetuju dobrim ljudima da nove donacije u namirnicama preusmjere nekome drugom kome su također potrebne.

Ovoj cazinskoj porodici potrebna je kuća i to im je najveća želja. Problem je što nemaju svoje zemlje na kojoj bi ju izgradili, ali ne sumnjamo da će se i to ostvariti. Veliki broj ljudi spremno im je pomoći, tako da vas pozivamo da i vi, ako možete i želite, svojim novčanim sredstvima pomognete porodici Puškar, koja je dugo patila, smrzavala se, gladovala, da dobije svoj topli dom, a najmlađa u porodici, Hana, sobu. Ova sedmogodišnjakinja privukla je veliku pažnju javnosti ogromnom željom da ide u školu, što nije mogla jer joj roditelji nemaju novca. Sigurni smo da će vas obradovati da Hana u septembru kreće u školu i niko nije sretniji od nje.

Više u prilogu RTV Cazin.

cazin.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.