Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

POMOZIMO SUHEJLI NOVKINIĆ DA PROHODA: Hitno potrebno još 8.000 eura za operaciju

POMOZIMO SUHEJLI NOVKINIĆ DA PROHODA: Hitno potrebno još 8.000 eura za operaciju

Život je nepredvidiv, a često i nepravedan prema onima koji to najmanje zaslužuju. Suhejla Novkinić iz Bosanske Krupe ima pet godina, predivan osmijeh i cijeli život pred sobom, ako joj pomognu dobri ljudi.

Rođena je sa uvrnutim stopalom desne noge. Sa dvije godine imala je operaciju u Bihaću koja, nažalost, nije bila uspješna. Pored uvrnutog stopala, djevojčici na kičmi raste kosa, kao u nas na glavi, a doktori u Njemačkoj tvrde da to još nisu vidjeli.

 
Oboje roditelja su nezaposleni; jedina nada im je operacija za koju su dugo čekali slobodan termin i dobili ga zahvaljujući čovjeku koji im dosta pomaže u ovako teškoj situaciji. 

Suhejla se trenutno nalazi u bolnici u Ljubljani, a kako je majka napisala u Facebook grupi podrške Svi za Suhejlu, za operaciju im je potrebno još 8.000 eura. Situaciju dodatno čini težom i to što se potrebna novčana sredstva moraju prikupiti do kraja ovog mjeseca jer je operacija planirana za 1. juni. 

Dobri ljudi, situacija je alarmantna, Suhejla još uvijek ima šansu za normalan život, ima šansu da joj se ispuni želja da se igra sa svojim prijateljima, hoda i ide u školu kao sva druga djeca.

Stanje djevojčice je sve teže, zbog toga je pomjeranje termina operacije veliki rizik čiji bi rezultat bio da ova divna djevojčica život provede u invalidskim kolicima. 

Ne dozvolimo to, pomozimo svi koliko možemo, vratimo joj nadu u bolje sutra, osmijeh na lice i vjeru u dobrotu ljudi!

Ako možete i želite pomoći, možete ih pronaći na adresi: Emina Eljazović, UL, Prvomajska bb, Dolovi ili ih kontaktirati na broj telefona 065/045-622.

Također možete pomoći i uplatama na sljedeći žiro račun:

suhejla

(cazin.net)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.