Search
Monday 1 June 2020
  • :
  • :

Pomozimo porodici Abazović,,,,,

Aktivisti fcb, nedavno su posjetili porodicu Abazović, koja se nalazi u bužimskom naselju Bućevci, zaseok Abazi. Prilikom posjete, porodici je doniran humanitarni paket sa prehrandbenim namirnicama u iznosu od 170 KM koji je donirao naš čitatelj iz dijaspore.Fotografija Cazin Danas.

Ova porodica skoro cijeli svoj život se bori sa teškim siromaštvom. Asim i njegova supruga (koja je u drugom stanju) imaju dvoje djece, i žive u nedovršenoj kući zajedno sa Asimovom mamom koja živi u prizemlju kuće.

Asim je radišan, i rado ide raditi za dnevnicu kad ga ko pozove. Ipak, njegovi prihodi su jako mali u odnosu na mnogobrojne velike potrebe njegove porodice. Imaju nešto malo zemlje te siju baštu . Fotografija Cazin Danas.Fotografija Cazin Danas.

Oni zaista nisu jedni od onih koji samo čekaju da im neko pomogne! Naprotiv, oni se bore onako kao mogu i znaju i upravo su zbog toga porodica koja zaslužuje pomoć.

Cijenjeni čitaoci, o ovoj porodici i njihovim potrebama bi se moglo još mnogo pisati, ali fotografije koje vidite vam govore više od riječi.Fotografija Cazin Danas.

Zato i ovom prilikom molimo sve one koji mogu i žele, da u okviru svojih mogućnosti , pomognu ovoj porodici. Pozivamo vas da u ovim predstojećim mubarek danima učinite veliko dobro djelo…Veliki sevap…. Njima je svaka pomoć dobrodošla, bilo u odjeći i obući za djecu, namještaju, građevinskom materijalu, a posebno u prehrandbenim namirnicama.Fotografija Cazin Danas.Fotografija Cazin Danas.

Porodica se nalazi u Bužimu, naselje Bućevci, zaseok Abazi.
Porodicu možete kontaktirati putem broja telefona: 061/ 708- 763

(cazin-danas)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.