Search
Saturday 23 November 2019
  • :
  • :

Pomozimo Nedžadu Nadareviću, teško povrijeđenom u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Cazinu

Cazinjani su ovaj Bajram dočekali u šoku i nevjerici. Naime, na putu M-4.2 Ostrožac-Cazin u mjestu Kličići u ponedjeljak navečer dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su četiri osobe povrijeđene, a jedna poginula.

 

Život 17-godišnjeg Damada Badića ugasio se tu noć i zavio grad Cazin u crno. Dženaza namaz i ukop poginulom Badiću obavit će se u četvrtak, 06.06.2019. godine, kod džamije na Gnjilavcu poslije podne-namaza. Dženaza polazi ispred porodične kuće u Badićima-Gnjilavac u 12:30 sati.

Za ovog dječaka je, nažalost, kasno, i molimo dragog Boga da mu podari vječni Džennet, a porodici sabur.

Međutim, još uvijek možemo pomoći drugom učesniku ove stravične nesreće, Nedžadu Nadareviću, 24-godišnjaku iz Polja, Cazin, koji je zadobio teže tjelesne povrede te mu je amputirana noga zbog težine povreda. Bajram je dočekao u bolnici, gdje se i danas nalazi, a troškovi njegovog liječenja su veliki, puno veći nego što on sam može financijski podnijeti. Prema prvim informacijama, potrebno mu je oko 10 000 KM za bolničke troškove. Situaciju čini još težom činjenica da nema zdravstveno osiguranje, a pred njim su nove operacije, potreba za korištenjem skupih lijekova i dugotrajan oporavak.

Nedžadova porodica, rodbina, prijatelji i sugrađani, kao i mnogi drugi dobri ljudi već su započeli sa akcijom prikupljanja novčanih sredstava kako bi mu bar malo olakšali ove teške dane. U akciju se na ovaj način uključuje i portal Cazin.NET te vas ovim putem pozivamo da učinite dobro djelo i pomognete našem Nedžadu.

Više informacija možete dobiti na broj telefona 0038762645812 ili putem Facebook profila Haseda SaraEma (Nedžadova sestra), a u prilogu se nalazi i broj žiro računa na koji možete uplatiti novčana sredstva i tako se uključiti u ovu akciju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.