Search
Monday 20 May 2019
  • :
  • :

Pomozimo mu u njegovoj životnoj borbi: Humanitarni koncert za Senaida Ćatića iz Pećigrada

35-godišnji Senaid Ćatić iz cazinskog naselja Pećigrad do prije godinu dana vodio je normalan porodični život sa svojom suprugom i dvoje maloljetne djece. A, onda, usljed oboljenja zakazuju mu bubrezi i tada počinje njegova lavovska borba za život.

 

Brojni su medicinski tretmani koje je ovaj suprug i otac prošao, ali bezuspješno. Njegovim bubrezima, na žalost, nema lijeka. Za sada ga na životu održava jedino hemodijaliza na koju putuje svaki drugi dan u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Jedini spas i način da se ponovo vrati u normalan život bez hemodijalize jeste transplatacija, za koju ima donora. Međutim, ovakav operativni zahvat se može obaviti samo u inostranstvu, a novčana sredstva koja su potrebna su ogromna. Senaid i porodica su jednostavno nemoćni, i potrebna im je pomoć dobrih ljudi da bi spasili život ovog čovjeka.

Zbog hitnosti za prikupljanje novčanih sredstava neophodnih za transplantaciju, 16.marta 2019. godine, subota, održat će se humanitarni koncert u restoranu Hemingwej, a goste će zabavljati mnogobrojni pjevači.

Koncert počinje od 20:00 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.

Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti i uplatom na brojeve računa u galeriji ispod.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.