Search
Friday 10 July 2020
  • :
  • :

Pomozimo Kaniti Kovačević, djevojčici koja djetinjstvo provodi u gipsu i zavojima

Danas je Međunarodni dan djeteta i upravo na ovaj dan apelujemo na sve one koji su u mogućnosti da pomognu malenoj Kaniti Kovačević iz Žepča.

 

Ova djevojčica ima tek dvije i pol godine, a trpi užasne bolove zbog ortopedski zakrivljenih kostiju, što dovodi do toga da joj pucaju kosti na tri mjesta na lijevoj nogi. Ovo pucanje dešava se svaka dva do tri mjeseca zbog čega Kanita većinu svog djetinjstva provodi u gipsu i zavojima umjesto da kao njeni vršnjaci uživa u igri.

Liječnici su ustanovili da bi malenoj, kojoj je dijagnosticirana stručno rečeno Osteogenesis inperfekta, mogli pomoći u Turskoj gdje bi bila izvršena fiksacija multiplom osteotomijom i vijcima, što kod dosta pacijenata daje dobar rezultat.

Roditelji, koji nisu u mogućnosti sami platiti potrebne troškove oko odlaska u Tursku, boravka u bolnici i potrebnog liječenja te moguće operacije, odnosno fiksacije i ugrađivanja vijaka, primorani su tražiti pomoć dobrih ljudi, a njih, vjerujemo, još uvijek ima među nama i neće samo okrenuti glavu od porodice Kovačević i njihove Kanite koja tek treba da proživi najljepše godine svoga života.

Zato Vas danas, na Međunarodni dan djeteta, pozivamo da pomognete. Dijagnozu bolesti, preporuku liječnika za odlazak u Tursku koji vide kao njen jedini spas te broj žiro računa na koji možete donirati novčana sredstva, svako u skladu sa svojim mogućnostima, možete pronaći u prilogu.

Pomozimo ovom nevinom djetetu da ima bezbrižno djetinjstvo.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.