Search
Monday 18 January 2021
  • :
  • :

Pomozimo da Cazin dobije sadnice: Sudjeluj u projektu “Posadi svoj hlad”

U susjednoj Srbiji započeli su ekološku akciju „Posadi svoj hlad“ putem interneta za sadnju 30.000 sadnica bijelog jasena koja podrazumijeva angažiranost samih građana. Naime, sadnice će dobiti onaj grad, općina ili mjesto koji ostvari dovoljan broj glasova. Potrebno je imati 1% glasova od ukupnog broja stanovnika i besplatne sadnice stižu početkom proljeća u taj grad.Pomozimo da Cazin dobije sadnice: Sudjeluj u projektu “Posadi svoj hlad”

Kako navodi Mirjana Mihajlović Bjelošević, koordinatorica Zelenog razvojnog centra za BiH važno je da što više građana glasa, a na to pravo ima svaki grad, općina ili mjesto u BiH. Za sada su Bihać i Bosanska Krupa gradovi/općine u Unsko-sanskom kantonu čiji su građani najažurniji.

Glasati je jednostavno, potrebno je nekoliko klikova, počevši klikom ovdje.

Povežite ljude, podržite akciju, posadi svoj hlad su parole, ali i ciljevi ove akcije Zelenog razvojnog centra. Naš najveći doprinos će biti da uradimo ono sto najbolje znamo, a to je: da zajedno sadimo stabla drveća, koje će sutra našoj djeci obezbediti kisik i biti prirodni respiratori!

Glasati je jednostavno, iz topline svoga doma svojim glasom svi možemo učiniti da Cazin dobije besplatne sadnice bijelog jasena. Potrebno je 624 glasova, a za sada imamo 244.  Drveće je izvor sreće! Dokazano je da blizina zelenih površina pozitivno djeluje na ublažavanje stresa kod gradskog stanovništva. Kako tvrde naučnici, u trenucima tuge, neraspoloženja i loših misli, najveću utjehu može da pruži drvo, odnosno njegova raskošna krošnja.

moj cazin.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.