Search
Tuesday 7 July 2020
  • :
  • :

Pojavili se prvi „advokati“ koji pravdaju (ne)rad nadležnih”Video”

VELIKA KLADUŠA

 

 

Objavljeni prilog koji prikazuje najmanje traktorsku prikolicu govana u strogom Centru Velike Kladuše, naišao je na različite komentare, Vas naših čitatelja i gledatelja. Ogroman broj pregleda ovog priloga potvrđuje Vašu iznimnu  zainteresiranost i nevjericu da se to dešava u našem gradu, ali i brojne osude onih kojima je higijena grada u opisu svakodnevnih poslova. Bez brige, ništa u komentarima nije neki poseban razlog da reagiram na ovakav način, ali moram jer su se za sada pojavila dva „advokata“ aktualne vlasti čije je čelništvo pobjeglo iz Velike Kladuše u najtežem trenutku za njene građane.

“Advokati” Fikret i Fikreta Mujagić-slika sa fb profila

U prilogu i video zapisu sve piše i sve se na video zapisu vidi, međutim „advokati“ Fikret Fikreta Mujagić i Mahmut Baltić pokušavaju braniti neobranjivo čime potvrđuju da još ima mufljuza i uvlakača u tuđe guzice, a zašto to rade, ko želi neka njih pita, može preko njihovih fb profila. Fikret i Fikreta Mujagić pišu meni kao autoru da treba da se sramim, dakle da se sramim ja koji sam Kladuščane i sveopću javnost upozorio na moguću epidemiju u Centru grada, goru i težu od koronevirusa. Ovaj bračni par brani stanje i tvrdi da opština nema ništa sa zatečenim stanjem. Da su pažljivije pročitali i da su realni, a ne do ušiju pristrasni u odbrani nemogućega, vidjeli bi da se u tekstu spominje direktor „Komunalija“, odgovoran po funkciji koju obnaša, da se spominju komunalni inspektori i komunalni redari. Ako već bračni par Mujagić smatra da navedeni nisu nadležni, bio bi red da nas sviju pouči i kaže ko je to drugi nadležan. Dakle, da kaže ko umjesto navedenih može doći sa nekakvim zapisnikom i konstatirati stanje i narediti mjere sanacije. Sebe kao novinara smatram poprilično informiranim, ali mi ne pada na pamet niti jedna druga nadležnost osim navedenih. Da se radi o mufljuzima i uvlakačima u tuđe guzice potvrđuje i činjenica da se pomenuti par ne osvrće na druge dvije lokacije zatečene u istom ili još lošijem stanju od autobusne stanice, već komentarišu tek toliko da se opravdaju onima u čije ime to rade. Ili onima koji na staroj autobusnoj imaju instaliran parkomat i naplaćuju usluge parkiranja, bez osjećaja stida i odgovornosti što to čine pored najveće javne sraonice na širim prostorima a da kao najodgovorniji (Komunalije) ništa ne poduzimaju.

Mahmut Baltić pametuje iz Amerike i misli da bolje pozna prilike u Velikoj Kladuši od onih koji tu stalno žive! 

Mahmut Baltić iz Amerike je nešto blaži u konkretnom slučaju, međutim već duže vrijeme bespotrebno i bez razloga kaki zbog čega ga evo podsjećam da nije dobrodošao na ovaj Portal i da nije poželjan jer ova Redakcija, kako on komentariše, piše i objavljuje samo negativne stvari a kako on očekuje nešto drugo, valjda da se i mi uvlačimo nekome u guzicu, e to neće dočekati i takve neka potraži na drugom mjestu. Samo se od mufljuza može očekivati da na desetine priloga o upješnim ženama Velike Kladuše i širom USK-a proglasi negativnim, da ono što pišu „Mali novinari“ Novinarske sekcije Osnovne škole „Sead Ćehić“ iz Grahova proglasi negativnim i ružnim, po njemu je i prilog o „Saniteksu“ negativan, zapravo negativno je sve što ReprezenT piše, pa kada je tako, dragi Mahmute, odstupi i ne pametuj iz Amerike nama koji smo ostali ovdje da živimo i izgrađujemo bolju Veliku Kladušu koja tebe zanima koliko ni lanjski snijeg, za razliku od nas.

Poštovane čitateljke i poštovani čitaoci

Ovo što ću Vas zamoliti i nije baš profesionalno sa moje strane a nikako nije uobičajeno za profesionalnu medijsku kuću, no protiv ovakvih mufljuza i osoba bez karaktera treba se boriti jer pokušavaju minimizirati šta god da učinite. I ovo je jedan od načina borbe, očekujući da Vi na što više adresa podijelite ovu, i našu, ali Bogami nečiju mnogo veću bruku i sramotu, naravno ako Vam je stalo da ne prolazite i živite pored zabilježenih prizora, da ponovo ne kažem go….! Ja ću sa moje strane ovom prilogu ponovo priložiti video zapis, a sada ste i Vi na redu jer će zajednički odgovor mufljuzima biti žešći i djelotvorniji

Esad ŠABANAGIĆ – urednik!

Reprezent.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.