Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Planovi za rušenje džamija

Slovenska otisci agencija (STA) danas, 8. 6. 2017. godine, Komisija je objavila Navicova pod nazivom „Blokiranje Katar ima riječi Grims posljedice za Sloveniju”. Islamska zajednica u Sloveniji reagirala na izjave gospodina Grims za tisak, koji je pod nazivom „ Planovi za rušenje džamije .” U nastavku možete pročitati vijesti prvu STA, a zatim pritisnite izlazak Islamske zajednice u Sloveniji.

Ljubljana, 8. lipnja – zaključavanje Katar strane arapskih država na temelju optužbi za podupiranje i financiranje terorizma ima posljedice za NATO i Slovenije, nakon današnje sjednice saborskog povjerenstva za kontrolu sigurnosti obavještajnih službi (Knovs) je rekao njegov predsjednik Branko Grims (SDP ). On je naglasio da je Katar je glavni financijer izgradnje džamije u Ljubljani.

Na sastanku je također govorio o činjenici da je izgradnja financira nekoliko zajednica, problem predstavlja brokera, centralno madrasas nakon Grims Tekst ekstremnim vahabitsko.

Grims rekao da je to u perspektivu, čak iu svjetlu toga, trenutno je u potrazi dodatna sredstva za džamiju može biti sigurnosni problem u Sloveniji i Europi zbog infiltracije ljudi iz ove sredine dolaze na raznim pozicijama u EU. Budući da „nema besplatnog ručka” u svom očekivanju da će uskoro biti u poziciji kao Slovenije.

MP je rekao da je u tom pogledu na današnjem sastanku povjerenstva pitao, zašto ne zabranjuju financiranje vjerskih zajednica iz inozemstva, ali je predstavnik Vlade odgovorila je da Slovenija ne razmišljati o tome.

Što se tiče stranih posljedice politikom izolacije Katar To je Grims rekao važne informacije koje Katar je glavni politički saveznik Turske, gdje je situacija zbog migracije i radikalizacije islama je također važna za Europu.

Planovi za rušenje džamija

U vezi s izvještavanjem o Slovenska tiskovna agencija, 8. 6. 2017 u odnosu na navode gospodina Grims o izgradnji džamije u Ljubljani, objaviti javnosti da je njegova interpretacija apsolutne manipulacije pitanje izgradnje džamije u Ljubljani. Što god se događa u svijetu, više od deset godina, imamo objekt manipulacije dana u dan odnosa u Sloveniji. Današnja izjava doživljava kao planove za rušenje džamije i linč muslimana u Sloveniji. Molim te, prestani stvara negativnu sliku o džamiji i muslimana s pozicije političke i državne vlasti.

Islamska zajednica je zabrinuta da manjinska muslimanska zajednica, koja je registrirana pod slovenskom zakonu i rade pod slovenskom zakonu pokazuje prstom za nacionaliste ili svakodnevne interese pojedinaca.

Argumenti o infiltraciji stranih ideja ili pojedinaca u aktivnosti Islamskog kulturnog centra su fantazija, Sadnja i iskorištavaju krizu u međunarodnim odnosima stvoriti stigmu protiv muslimana u Sloveniji. Bezbroj javnost je o načinu financiranja izgradnje džamije u Ljubljani. Želite li nam za početak ispričavati, zato što smo muslimani?

Ljubljana, 8. 6. 2017

 

Islamska zajednica u Sloveniji
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.