Search
Saturday 26 September 2020
  • :
  • :

Održano tradicionalno Krajiško sijelo KUD-a iz Donje Lučke”Video”

PEĆIGRAD/DONJA LUČKA – Donedavno Kulturno-umjetničko sportsko društvo „Lučka“ promijenilo je svoje ime i sada nosi naziv Kulturno-umjetničko društvo „Mirvet Beganović“  Donja Lučka.

Podsjećanja radi, društvo je osnovano 30. novembra 2012. godine, dakle prije sedam godina i za kratko vrijeme postalo ozbiljan i nezaobilazan promotor kulture, tradicije i običaja svoga Zavičaja, prepoznatljivi i u širem okruženju, jer su za proteklih sedam godina nastupali u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji te širom naše Bosne i Hercegovine.

 

 

Jedna od tradicionalnih aktivnosti ovog Udruženja je organizovanje svojevrsnog krajiškog sijela početkom svake kalendarske godine, pa je tako bilo i ovoga puta. Jedan od razloga spomenut je u uvodu a drugi je dolazak novoosnovanog udruženja u Mjesnoj zajednici Veljun, općina Slunj čiji su članovi svoju prvu posjetu upriličili ovom Udruženju u Donjoj Lučkoj.

Redakcija ReprezenT-a od prvog javnog nastupa pa do danas prati uglavnom sve aktivnosti ovog Udruženja pa je tako bilo i ovoga puta i uglavnom je o njemu sve kazano i sve poznato. Ova najnovija reportaža samo će upotpuniti sliku koju već imate o KUD-u iz Donje Lučke. Trebati će se samo navići na promjenu imena što sasvim sigurno neće biti teško jer je čovjek po kojem ubuduće nosi naziv, glavni i najzaslužniji za njegovo osnivanje i rad.

Za sve one koji se žele prisjetiti nekih od reportaža mogu to pogledati ovdje gdje su sumirani uglavnom svi objavljeni prilozi do sada.

Ovim najnovijim Krajiškim sijelom svi mi u KUD-u „Mirvet Beganović“ smo zapravo potvrdili da ćemo sa ponosom nositi novi naziv. Dokazali smo to i ovoga puta a naši gosti iz Veljuna bili su oduševljeni, i hvala im na dolasku, kazala je između ostaloga Tehvida Kajtazović, predsjednica KUD-a „Mirvet Beganović“ – Donja Lučka.

Prenosimo i neke od utisaka: Jasmina Ćejvanović, učesnica (harmonika): –Jednostavno riječi su suvišne, to treba stvarno doživjeti! Seka Zahirović – Bilo je predivno sa veselim gostima, uživali smo u pjesmi, šali i smijehu. Gosti su bili predivni, veseli i uživali smo u njihovom društvu. Hvala im na posjetiZuhdija Zudo Kajtezović – Baš je bilo fenomenalno. Svaki put sve bolje i ljepše. Pripremio: Esad ŠABANAGIĆ
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.