Search
Wednesday 26 February 2020
  • :
  • :

Održano drugo tradicionalno Krajiško sijelo u Starom Gradu” Ostrožac Cazin”

Fotografija macanovici.net.

OSTROŽAC…U subotu, 06. jula (subota) sa početkom u 16:00 sati unutar zidina Starog grada Ostrožac bilo je  održano Drugo Krajiško sijelo kojeg je utemeljilo Udruženje žena „Kula“ – Ostrožac.  Organizatorice ovog sijela, uglavnom članice Udruženja žena „Kula“ opredjeljivale za organizaciju ovakve manifestacije imale su na umu da na jednom jedinstvenom mjestu kakav je Stari grad Ostrožac  okupe mnoge  ljubitelje tradicije naroda Krajine, da je pokažu i prikažu kroz pjesmu i igru, da prezentiraju i poslužele domaću tradicionalnu hranu koju su pripremitli vrijedne članice ovog Udruženja. Fotografija macanovici.net.

Gospođa Izeta Toromanović, predsjednica Udruženja žena Kula Ostrožac (UŽKO) se zahvaljuje ovom prilikom svima pa i gostima koji su bili i uživali  a posebno  svojima   članicama  sve pohvale za  divno druženje, pravo Krajško sjelo.Sve opisano   će biti upotpunjeno programom u kojem su doprineli dobru atmosveru   su bili ZARFIN I MERSUD  ,,,i   MSMN HD televizijaFotografija macanovici.net.

Pored njih tu su bili i mnogo  i koji su  uzeli  folklorna sekcija ovog Udruženja, Udruženje pjesnika „Riječi sa Une“, (Džehva Havić, Gorica Bukić, Dilista Međedović, Nedžib Vučelj te Kadira Čano), Udruženje žena „Majetići“,  Udruženje Koprivna,,Udruženje žena „Mala Kladuša“, Udruženje žena „Vakat“ Jezerski, KUD „Donja Lučka“, KUD „Liskovac“, „Kladuški Bećari“ i Savjetnik grada Cazina Jusuf Bajrektarević,,,,  još mnogi drugi gosti koji su sa  svojim dolaskom   svojim prisustvom uveličali ovu lijepu manifestaciju, u prelijepom i ugodnom mjestu.

Fotografija macanovici.net.

Ova manifestacija je bila  upotpunjena krajiškim narodnim pjesmama, sevdalinkama, izložbama etno predmeta, te na kraju neizbježnim narodnim veseljem,

Pored domaći gostiju tu su bili gosti iz Makedonije te iz Kuvajta i mnogi  drugi,,,,,

Na poziv organizatorica Drugog Krajiškog sijela, redakcija portala,,macanovici.net je bio  na spomentom događaju i zabelježila događaj  drugo krajiško sijelo Ostrožac,, ,portal macanovici. net  medijski pokrovitelj ,,,,Fotografija macanovici.net.

 

Kako smo od organizato i uz razgovor sa njima ovo drugo krajiško sijelo prođlo kako su zamislili i još bolje bilo i ovom se prilikom organizator  se zahvaljuje Gospođa Izeta Toromanović, predsjednica Udruženja žena Kula Ostrožac   se zahvaljuje svima,koji su došli na  drugo tradicionalno Krajiško sijelo u Starom Gradu Ostrožac u organizaciji članica Udruženja Žena Kula Ostrožac,koje su svojim radom i trudom doprinijele da se ova manifestacija održi i da sve prođe u najboljem redu..posebna ide pohvala redakciji portala ,Macanovici.net i Rtv cazin,portalu Reprezent  kazala je Gospođa Izeta Toromanović, predsjednica Udruženja žena Kula OstrožacFotografija macanovici.net.

Hvala našim gostima koji su se odazvali i uveličali ovaj događaj.Nadam se da su se lijepo zabavili i uživali u igri,pjesmi,sevdaha i recitacijama.Tu je bila prezentirana i naša Krajiška Sofra gdje su se gosti mogli počastiti našim tradicionalnim krajiškim jelima.Još jednom se svima zahvaljujemo i nadamo da se vidimo i iduće godine u još većem broju…

VIDEO ISJEČAK,,,,,,,MSMN HD TELEVIZIJA

FOTOGRAFIJE,,KRAJIŠKO SIJELO,,,

 

 

 

 

macanovici.net

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.