Search
Wednesday 7 December 2022
  • :
  • :

Održana skupština džemata Donja Koprivna, razgovarano o planovima za narednu godinu

U džematu Donja Koprivna u petak, 27. decembra 2019. godine, nakon džuma namaza održana je skupština džemata.

 

Skupštinu je otvorio mutavelija hadži Razim Ljubijankić, dok je skupštinom predsjedao član džematskog odbora, ujedno i blagajnik, Bešir Bajramović.

U ugodnoj atmosferi kroz video analizu prezentiran je rad džemata za 2019-tu godinu. Kako je istakao Bajramović, ovo je ujedno bila prilika da se naprave pripreme za narednu godinu. Stoga je, pored Izvještaja o radu, Financijskog izvještaja, kojeg je podržala skupština, prezentiran plan rada, ali i financijski plan.

Pored funkcionisanja džemata okosnica za narednu godinu biće završetak druge faze uređenja parkinga i džamijskog okoliša, kao i asfaltiranja kojeg izvodi firma I-Selimović.

Trenutno je u završnoj fazi uređenje harema džamije. Džematlije ističu da nijedan projekat u ovoj mjesnoj zajednici nije ostao nedovršen te da neće ni ovaj.

Zimski period, zaključeno je na skupštini, treba kvalitetno iskoristiti u prikupljanju finansijskih sredstava, pa je, prema tome, otvorena mogućnost da džematlije rade na prikupljanju sredstava. Svaki dobrovoljni prilog, kako džematlija, tako i ostalih van džemata je dobrodošao.

Sredstva se mogu uplatiti direktno džematskom odboru ili blagajni medžlisa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.