Search
Saturday 23 November 2019
  • :
  • :

ODRŽAN FESTIVAL U RUMI: JOŠ JEDNO DRUŽENJE I SKUP LJUBITELJA DOBRE PJESME

60922780_2331737930441383_2811497974352314368_n

Dolaskom proljeća intenziviraju se i muzička dešavanja, a jedno od njih je i treći po redu festival narodne muzike u Rumi, tačnije “Prolećeni festival” na kojem se našao i Mladen Dolić Dola. Kao i obično, poenta nastupa našeg prijatelja i saradnika bilo je druženje sa kolegama, a nagrada koja je došla svakako je nešto što godi i prija u takvim prilikama, što će svakako ostati za uspomenu i dugo sjećanje na pomenutu manifestaciju koju organizuje Radenko Jurošević iz Rume.

pizap (4)

 

Dola, Maunaga, Muša…

-Ovo je prvi put da uzmem učešće na “Akorodvom” festivalu, nisam bio u prilici da dolazim ranije, ali svakako će ovo biti jedan od razloga u narednom periodu da se ponovo vidimo i družimo. Bilo je lijepo, a sreo sam mnogo kolega i drugara sa kojima se inače često viđam u Bijeljini na bijeljinskim muzičkim manifestacijama. Bilo je prilike da se i upoznamo sa nekim drugim kolegama, mlađim i starijim što je, svakako, pozitivna stvar ovakvih skupova, odnosno okupljanja – priča Dolić za naš magazin, dodajući da se na festivalu predstavio pjesmom “Kosa plava” za koju je dobio plaketu, odnosno nagradu “Zlatni mikrofon”.

pizap (7)

Nagrada je lijepa, svakako prija i motiviše za daljnji rad  u pravcu estrade, ali mi je, ponavljam to uvijek, prioritetno – druženje i pozitivna energija, pjesma i druženje – zaključuje Dola u razgovoru za Extra Stars.

pizap (1)

pizap (8)

ekstra stars

 

 

macanovici.net

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.