Search
Monday 1 June 2020
  • :
  • :

Novo u Cazinu: Jedinstveni ručni radovi u KR “Đerđef”

Jeste li poželjeli da u svojoj kući imate bosanske rukotvorine, odnosno, ručne radove? Jeste li poželjeli da vaš prostor krase vezeni jastuci ili da za posebnu prigodu obučete vezenu košulju?

 

Sve to je od sada moguće kupiti u Cazinu. Zahvaljujući upravi Medrese „Džemaluddin Čaušević“ na čelu sa direktorom Enesom Ljubijankićem, Kućna radinost „Đerđef“ je napokon riješila dugogodišnji problem prostorija u centru Cazina.

U prostranim prostorijama koje su vrijedne članice počele uređivati nalaze se izloženi ručni radovi koje je moguće kupiti po simboličnoj cijeni.

Predsjednica „Đerđefa“, Izeta Ćurtović, ističe zahvalnost i zadovoljstvo saradnjom sa Medresom, te naglašava da će uskoro pokrenuti kurseve šivenja, tkanja i vezenja, a pokrenut će i ženska vokalna grupa.

Kursevi će se organizirati za djecu i odrasle. Ukoliko želite vidjeti kako se stvaraju unikatne rukotvorine ili ako želite iste kupiti, dobrodošli ste u prostorije KR „Đerđef“ u novoj zgradi Medrese „Džemaluddin Čaušević“ radnim danima od 10:00 sati.

cazin.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.