Search
Monday 14 October 2019
  • :
  • :

Novinaru Redakcije ReprezenT-a uručena nagrada UN Woman u BiH

SARAJEVO – U četvrtak je u Sarajevu novinaru-uredniku Redakcije ReprezenT-a Esadu Šabanagiću uručena nagrada organizacije UN Woman u BiH.

 

Nagrada je dodijeljena za učešće u kampanji „Osnaživanje žena u bh. medijima“. Novinar Šabanagić se na objavljeni natječaj za pomenutu kampanju prijavio video reportažom koja je posvećena Udruženju žena „Izvor“ iz Bužima objavljena na ovom Portalu 25. januara ove godine pod nazivom Udruženje žena „Izvor“ – pokretačka snaga Bužima.

Dakle, prijavljeni prilog morao je biti javno objavljen u nekom od medija. Na raspisani natječaj bilo je prijavljeno 40 radova, a nagrade su dodijeljeni slijedećim novinarima: Esad Šabanagić – ReprezenT (Velika Kladuša), Amila Arnautović – RTV Tuzla (Tuzla), Jasna Bedak – Udruženje BH novinari (Tuzla), Amina Bijelonja – Glas Amerike (Sarajevo) i Katarina Panić – SRNA (Prijedor). Priznanja dobitnicima uručio je šef kancelarije UN Women u BiH David Saunders.

Kampanju osnaživanje žena kroz medije, osim UN-ove agencije za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u BiH, realizuju Mediacentar Sarajevo i Agencija Propulsion.

Nagrađenu reportažu možete pogledati u prilogu, ako to već ranije niste učinili. Kroz reportažu možete upoznati specifične karakteristike Bužima, kakvo je učešće žena u politici i na javnim funkcijama te kako je osnovano, uspjelo i opstalo jedno od najmasovnijih udruženja žena u BiH koje je postalo nezaobilazni faktor svih kulturnih i privrednih dešavanja u Bužimu i pokretačka snaga najmlađe općine u BiH. Stručni žiri UN Woman u BiH koji je odabrao nagrađene sadržaje između 40 prispjelih nije objašnjavao razloge takve odluke, stoga toplo preporučujemo da reportažu pogledate i date svoj sud ma kakav god on bio. (Redakcija ReprezenT-a)

Reprezent.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.