Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

Novi detalji ubistva Nusreta: Onesvijestili ga kolcem, izboli 22 puta, umotali u ćebe i bacili u bunar

ć

Nusret Destanović pronađen je mrtav u subotu, a kako saznaje Telegraf.rs od osobe bliske njegovoj porodici, mladić je prvo onesviješten kolcem, a potom izboden nožem 22 puta. O uzrocima smrti momke sa Peštera u prvom mahu nagađalo se, te se spominjalo i da je izboden kolcem, ipak, istina je da je istim onesposobljen, a potom krvnički ubijen.

Nestanak prijavljen 8. veljače
– Prvo su ga onesvijestili udarcem drvenim kolcem, pa su ga izbili 22 puta po tijelu. Ubačen je u bunar, a tijelo je obmotano u ćebe – kaže za Telegraf.rs osoba bliska Nusretu.

Nusretov nestanak prijavljen je 8. veljače, dok je 10. pronađeno njegovo beživotno tijelo u bunaru u blizini kuće SAZ (26), osumnjičenog za njegovo ubistvo. Kako se sumnja, u ubistvu su sudjelovali i RH (27), E.DŽ. (19) i EH (40). Kako je Telegraf.rs ranije pisao, EH je rođak osumnjičenog za ubistvo, a on mu je i pomagao nakon zločina da krvavu odjeću spali i pobjegne u Austriji, dok je E. DŽ. razlog zašto je Nusretovo tijelo pronađeno. Kako su opisali članovi Nusretove familije, on se sam predao policiji.

– E.DŽ. (19), drugi osumnjičeni, razlog je zašto je Nusret uopće pronađen. On je nakon ubistva pozvao policiju i rekao im “Ja sam sudjelovao u zločinu, tijelo se nalazi na toj adresi, ali ga nisam takav prstom, samo sam pomagao”. Tada se predao i uhapsio – rekao je Telegraf.rs izvor blizak ubijenom Nusretu.

“Namamila ga porukom, pa ga bivši muž ubio”
Izvor blizak ubijenom mladiću ranije je za Telegraf potvrdio da je Nusreta RH, s kojom se viđao pred ubistvo, namamila poruku da dođe kod nje. Naime, iza svega je stajao njen bivši suprug SAZ, koji ga je dočekao ispred automobila, sa još dvojicom mladića, udario ga kolcem, a onda izbo nožem. Nakon toga, njegovo tijelo bačeno je u bunar.

Porodica ubijenog Nusreta sumnja da je RH igrala dvostruko, te je Nusretu davala lažnu nadu, dok se sve vrijeme viđala sa svojom bivšom suprugom SZA U porukama do kojih je Telegraf došao vide se prijetnje koji je osumnjičen za ubistvo slao RH prije nego što je Nusretovo tijelo pronađeno.

– Ona je Nusretu davala lažnu nadu, da ga voli i da će se vjenčati. Ipak, sve vrijeme se viđala sa osumnjičenim za ubistvo, mislila je da će se pomiriti. Igrala je dvostruko. SZA je bio ljubomoran i onda je došlo do ovoga – navodi Nusretova rodica za Telegraf.rs.

“Ali zadnji se najslađe smije. Vjeruj mi. Vidjet ćeš šta ću uraditi”, napisao je SZ, na što mu je RH odgovorila “Mrš bre”.

“J*bo mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju”, nastavio je SZ, a RH je odgovorio “Nek ti j*b* Mujesiru”.

“E bit ćeš svjedok kad te zovnem na kameru. Nek j*be slobodno”, napisao je SZ

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom sa njenog telefona, koju, kako se sumnja, nije ona poslala.

Kako je za Telegraf rekla osoba bliska Nusretu, on je “mučenički umro”.

– Imao je 22 uboda od noža. Na kraju je zaklan i bačen u bunar – rečeno je za Telegraf.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.