Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

Nove investicije u Poslovnoj zoni Ratkovac! Fikokomerc uskoro gradi novi objekat

Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora u kabinetu gradonačelnika Cazina ozvaničen je početak realizacije još jednog značajnog projekta u Poslovnoj zoni Ratkovac. Ugovor je potpisan s firmom „Fikokomerc“ d.o.o. koja će u Poslovnoj zoni izgraditi novi objekat za proizvodnju građevinske limarije.Tokom 2023. godine građani Cazina zatražili 100 hiljada usluga iz domena rada gradskih službi

Nakon nedavnog početka izgradnje objekta austrijske firme ASTA, u Poslovnoj zoni Cazin uskoro bi trebala početi realizacija još jedne investicije, ovog puta domaće, cazinske firme. Kupoprodajni ugovor potpisan je danas u Kabinetu gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

“Uz strane investitore nama su jako bitni i domaći investitori. U ovom slučaju je naša domaća firma kupila 10 dunuma zemljišta u Poslovnoj zoni Ratkovac, planiraju objekat od 4 hiljade kvadrata, zaposliće i nove ljude. Dakle, investicije znače novu vrijednost, proizvodnju, nova radna mjesta”, kaže  Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

Cazinska firma Fikokomerc d.o.o. uspješno radi nepune tri decenije a osnovna djelatnost  je proizvodnja i ugradnja građevinske limarije. Dobre reference  i uspješan angažman na brojnim projektima širom BiH ali i Evropske unije rezultirali su potrebom proširenja proizvodnih kapaciteta. Stoga je i donesena odluka o proširenju proizvodnje što zahtijeva novi objekat.

„Kupili smo 10 dunuma zemljišta, planiramo izgradnju objekta koji bi trebao biti useljiv za dvije do tri godine. U planu nam je proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih 20 do 30 ljudi“, kaže Mensur Alićajić, direktor „Fikokomerc“ d.o.o.

Firma Fikokomerc trenutno ima 70 zaposlenih a stavljanjem u funkciju novog pogona taj broj bi se trebao povećati za 20 do 30 novih radnika.

Novinarka Azra Bajrić

RTVC
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.