Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Nećete vjerovati: Petogodišnja djevojčica rodila sina

Nećete vjerovati: Petogodišnja djevojčica rodila sina

Djevojčica koja je rođena 1933. godine u selu Ticrapo u Andima, najmlađa je porodilja na svijetu. Kada joj je bilo samo pet godina Medina se porodila, a njen slučaj se i danas proučava u medicinskim školama širom svijeta.

Lina Medina je rođena u siromašnoj porodici zemljoradnika. Njen život se u početku nije ni po čemu razlikovao od života hiljadu njenih vršnjaka koji su odrastali u ruralnom Peruu tog vremena. 

Kada je Medini bilo pet godina, njena majka je primijetila da je djevojčici stomak neobično porastao, a njena kćerka se žalila i na bol u predjelu abdomena.

U prvo vrijeme doktori su bili ubijeđeni da Lina ima tumor, ali nakon testova postavili su mnogo nevjerovatniju dijagnozu, Lina Medina je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

14. maja 1939. godine djevojčica je carskim rezom rodila dječaka. Bilo joj je pet godina i sedam mjeseci, a karlica joj je bila suviše mala da bilo koja druga vrsta porođaja osim carskog reza dođe u obzir.

Medinin sin je bio potpuno zdrava beba teška 2,7 kilograma.

Tokom carskog reza doktor je otkrio da je imala potpuno razvijene i zrele seksualne organe. Djevojčica je patila od rijetkog oboljenja preranog puberteta. Svoju prvu menstruaciju je dobila kada je imala samo tri godine.

Djevojčicin otac je optužen za seksualno zlostavljanje i incest i uhapšen je. Međutim, nisu otkriveni nikakvi dokazi i ubrzo je pušten. Do danas okolnosti koje su dovele do trudnoće Line Medine nisu razjašnjene, a nepoznato je i ime oca. Ona o tome nikada nije željela da govori.

Medina se kasnije udala za izvjesnog Raula Hurada i 1972. godine dobila je još jednog sina. Sa suprugom i danas živi u siromašnom kraju Perua pod nazivom Mali Chicago.

 

Autor: Avaz.ba – 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.