Search
Tuesday 26 May 2020
  • :
  • :

Nasljednica Šemse Suljaković: Pjesma Đule Velić iz Cazina preslušana više od 100.000 puta (VIDEO)

Cazinska Krajina je oduvijek bila veliki rasadnik talenata, a među njima ovih dana najviše pažnje privlači maestralni glas Đule Velić iz Gornje Koprivne koja je nedavno snimila svoju prvu pjesmu “Ženska sudbina”.

 

Sudeći po broju pregleda, koji na YouTube-u premašuje ogromnu cifru od 100.000 i bezbroj pozitivnih komentara, nismo ni malo pogriješili kada smo ju u našim ranijim pisanjima prozvali nasljednicom Šemse Suljaković, inače jednog od najvećih uzora mlade pjevačice iz Cazina. Šemsa i Đula već su stajale rame uz rame na bini, njihov prvi zajednički nastup bio je 8. marta 2016. godine u Orašju.

Đula potiče iz muzičke porodice, kćerka je poznatog kompozitora i klavijaturiste Enesa Velića Krigera. 11. oktobra proslavila je svoj 19-ti rođendan, a već se može pohvaliti da je pjevala sa velikim estradnim imenima. Ozbiljnije se muzikom bavi zadnje tri godine, a pažnju javnosti privukla je odličnim coverima koje je objavljivala putem društvenih mreža. Jedan smo podijelili i putem naše Facebook stranice cazin.net.

Balada “Ženska sudbina” sudeći po pregledima već je hit, a spot je sniman u jedinstvenom i prelijepom ambijentu Starog grada “Ostrožac” u Cazinu, koji se savršeno uklopio u cijeli koncept Đuline pjesme.

Muziku i aranžman potpisuje Perica Zdravković, za tekst je zaslužan Zike Hurić, a na spotu je radila ekipa studija „AE“ na čelu sa Enisom Fakićem.

cazin.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.