Search
Thursday 30 November 2023
  • :
  • :

Nani iz Bužima se divi BiH: Ima 80 godina, ali čisti svačiji put

.

Bužim je mjesto nani i dedi, majki i didova, te neke posebne generacije na koju smo svi slabi i koju neizmjerno volim. Oni su zapravo ona generacija koja ljubav i zaslužuje.

Današnja priča pokazuje da zaslužuju i da se ponosimo njima i njihovim postupcima. Zvijezda današnje priče je nana iz Bužima, nana Šaha sa više od 80 godina.

U rukama štap i metla, nana kupi sevape otpornija, pokretnija, sa više uvjeta od većine mladih-čisti “svačiji” put. Ništa s tim dobiti neće, a ni ne očekuje. Nana misli na veće dobro. Da nije nje, ko bi? Za sreću drugih, da se smet ne nakuplja, da se narod ne ibreti, ko zna zašto? “Zašto” zapravo nije ni bitno, ove godine i dobra duša su slika Bužima, slika one prave strane naše Bosne, i to je bitno. Nana je heroj svoje vrste, da je samo kamenčić jedan maknula, heroj je!

Ni po vjeri ni po običaju, nani nije dužnost ni kamenčić ukloniti sa puta, ali je lijepo, prelijepo je i nadamo se da će dočekati obilnu nagradu za hvale vrijedne postupke. Želimo joj dug život u zdravlju.

izvor,,

Iskra islama

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.