Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Nana Azra – kuha najbolja tradicionalna jela

Sve najbolje povodom rođendana i da ih još ako Bog da dočekaš u zdravlju, rahatluku i berićetu Azra!
Možete li zamisliti obiteljsko okupljanje bez tradicionalnih jela ili slastica koje su vam se od djetinjstva duboko urezale u pamćenje? Prhki kolačići, pite, baklave, uštipci, sarme, juhe, ćevapi, kompoti…Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi
Nana Azra pokazat će vam riznicu slatkih i slanih delicija iz cijele Bosne i Hercegovine koje će mnoge odvesti u djetinjstvo.
Bez obzira na to jesu li vaše nane ili bake na vas prenijele svoja znanja ili nisu, njene emisije će vas uvesti u tajne spravljanja gotovo svih domaćih jela po tradicionalnim recepturama.
Njen cilj je da sačuva od zaborava starinska jela i običaje i zato su njene emisije pravi izazov. Privatno ima mali muzej starinskih stvari i sve se savršeno uklopilo u njene emisije na OBN TV.Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst
Ova vrijedna nana Azra Barakovac, zaista je posebna “NANA”, njena je najukusnija domaća hrana, nana koja je i voditeljica i kuharica u emisiji.
Imao sam veliku čast da budem njen musafir u toku snimanja jedne od njenih emisija “Iz bakine kuhinje”, emisija koja promoviše tradicionalnu hranu, kuturu i običaje.
autor ,,,
Hasan Keranovic
macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.