Search
Monday 28 September 2020
  • :
  • :

Nakon što je objavio isječak, doživio je neočekivani odgovor

Isječak, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zaokružio se na mreži. U videu otac koji radi u Sloveniji nakon dva mjeseca konačno zagrli svoje dijete. Kako im je ovo bilo iznenađenje, kći je neizmjerno plakala. Potražili smo oca sa video snimka – ovo je Nusmir, koji je još bio posljednjeg dana 14-dnevne karantene tijekom našeg snimanja, nakon što se vratio iz posjeta Bosni.

Otkrio nam je pozadinu isječka i svoju priču. Prije epidemije, svakog je petka pješačio kući. Dva i pol sata vožnje do Velike Kladuše u Bosni. Izuzetno emotivno kad se sjeti kako je njezina kći plakala.

Mnogo je sličnih priča među stranim radnicima . Zbog epidemije, a zatim i uvođenja 14-dnevne karantene, djecu nisu viđali nekoliko mjeseci. Večeras u emisiji Preverjeno Nusmir prepričava kako mu je bilo teško preživjeti 14-dnevnu karantenu, zašto je došao u Sloveniju.

Posjetili smo ga i prvog dana na poslu i upoznali njegovog šefa. Onaj koji je rekao Nusmiru da ode kod obitelji koja je znala da neće biti u sluzbi gotovo mjesec dana zbog karantene . Za razliku od nekih od 52.000 stranih radnika , koliko ih trenutno ima u Sloveniji, kojima poslodavci prijete otkazom ako odu kući.

24ur.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.