Search
Saturday 23 November 2019
  • :
  • :

MUNIR ĆORALIĆ: USKORO NOVI SINGL I SPOT!

62222294_2225529631001073_859621632526778368_n
Sa Munirom Ćoralićem imali smo priliku da se nedavno družimo u Bijeljini povodom jedne od “Folk parada” na kojoj je osvojio prvo mjesto s pjesmom “Lažeš pjesmo”. Inače, Munir Ćoralić, kojeg su obožavaoci nazvali Slavujem bez mane, već dugi niz godina je na estradi prisutan i kao jedan od kvalitetnijih pjevača ali i kao autor, odnsono kantautor čije su pjesme snimile i mnoge njegove kolege.Fotografija korisnika/ce Munir Ćoralić.

 

Rođen je u Cazinu 1964. godine, a za muziku je vezan od najranije mladosti, tako da ne čudi da je Munir još tada pjevao, ali i svirao dva instrumenta u tamošnjim, tadašnjim lokalnim bendovima, otkrivajući i pokazujući još jedan talenat.-Još kao dijete nastupao sam po tada popularnim školskim priredbama i sličnim manifestacijama po okolnim mjestima. Upravo zbog toga sam u Bihaću završio Srednju muzičku školu. Sa nepunih sedamnaest godina uveliko sam svirao bubnjeve i gitaru – prisjeća se Munir u razgovoru za naš magazin, dodajući da je već u tom periodu obišao i svirao u mnogim mjestima od rodnog Cazina i Bihaća do Velike Kladuše, napominjući da je imao sreće u svemu tome jer ga je publika prihvatila od prvog dana i kao muzičara i kao pjevača.

62535143_450311369120294_3162894954217340928_n

Naravno, muzički aktivan je bio i tokom odsluženja vojnog roka u Požarevcu gdje je, kaže, upoznao mnogo estradnih kolega, ali i velikih zvijezda tog vremena, ulazeći tako u krug značajnih imena tadašnje estrade. Od 1985. godine aktivno se bavi pjevanjem, ali je veoma aktivan i uspješan kao tekstopisac svih ovih godina.Početkom devedesetih, u vrijeme kada je jako puno radio, odnsono nastupao po gradovima Evrope, sudbina je učinila svoje da se zaustavi u Austriji, tačnije u Lincu gdje i danas živi i radi. Prvi album je obajvio 1992. godine, u veoma teško vrijeme za ozbiljnu izgradnju muzičke karijere, ali, to Munira nije pokolebalo, naprotiv, nastavio je dalje, a do sada je snimio pet albuma i više je, kako kaže, nego ponosan na sve svoje objavljene pjesme.

Pored estrade uspješno se bavi i privatnim poslom na polju ugostiteljstva.

-Pored toga što pjevam i pišem, uspješno se bavim i ugostiteljstvom, a restoran koji imam uspješno posluje preko dvadeset godina – kaže Ćoralić.

Na pitanje kakvi su mu planovi u bliskoj budućnosti i da li uopšte voli da planira, naš sagovornik kaže da  kod njega uvijek ima nekih noviteta, posebno na polju estrade. Tako je i sada, veli pjevač, otkrivajući nam da je upravo ovih dana završio snimanje novog singla pod nazivom “Dok ti dođeš pameti”. Ekipa saradnika, dodaje, bila je relativno velika, a sve se radilo, kao i obično, jako ozbiljno i studiozno, tim prije jer je za novi singl odmah snimio i video spot.

Fotografija korisnika/ce Ekstra Stars.

-Muziku i aranžman uradio je Enes Velić Kriger, dok je tekst napisala Snježana Milinčić. Gitare je svirao Dragan Todorović Buca, kao bek vokal tu je bila Mensura Bajraktarević, a sve smo to radili i pakovali u muzičkom studiju “EV Kriger” u Cazinu. Što se tiče spota i montaže, tu se našao nenadmašni kamerman Enes Abdić,a pokrovitelj cijele ove lijepe muzičke priče je RTV “Merak” – pojašnjava Munir Ćoralić na kraju našeg razgovora, dodajući da će ovih dana uslijediti i zvanična promocija novog singla i spota.pizap (61)

ekstra stars

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.