Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Mostar: Omiljeno kupalište “Bunica” bit će u funkciji i ovog ljeta

Vijest o tome da je Gradska uprava i ove godine izdvojila iz budžeta sredstva za uređenje Rekreacijskog centra “Bunica”, zasigurno će obradovati brojne stanovnike grada na Neretvi i okolice.

Košenje raslinja 

Tako su lani, nakon

što je jednim dijelom saniran bazen, mnogi upravo u “Bunici” pronalazili spas od ljetnih vrelina.

U odnosu na prethodnu godinu, ova akcija će, potvrdila nam je glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina, biti konkretnija te će se, uz čišćenje i košenje raslinja na ulaznom dijelu u Centar, sanirati i put. 

Također, na lokaciji Malog Polja bit će urađen i parking, a izvode se radovi čišćenja i produbljavanja korita bazena.

Umjesto nekadašnjeg mosta, i ove godine će biti postavljena betonska brana. Ipak, postoji mogućnost da se, umjesto betonskih blokova, pronađe konkretnije rješenje.

radmila-komadina4

Komadina: Saniranje puta  

– Veoma je bitno da je Grad Mostar i ove godine izdvojio sredstva za tu namjenu, a vjerovatno će sljedeće godine biti planirano više novca za to kako bi se Rekreacijski centar “Bunica” doveo u funkciju, kao što je to bilo nekada. Zaista je šteta da propadaju takvi prirodni resursi – rekla nam je Komadina.

Javni poziv 

Vrijednost radova koje izvode radnici JP “Komunalno”, kreće se između 25.000 i 30.000 KM.

Grad Mostar je, podsjetimo, u nekoliko navrata neuspješno raspisivao javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u obnovu ovog centra, koji je nekada ljepotom privlačio brojne građane bivše države, pogotovo kampere.

Ljetni ugođaj za malo novca 

Da “Bunica” nije bila obični bazen, govori činjenica da su se tu, osim sportskih terena, u dubokoj hladovini nalazili i restoran, toalet, tuš-kabine, klupice za odmor, uređen parking, staze za šetanje. To je je mnogima, za malo novca, pružalo istinski ljetni ugođaj

Autor: M. SMAJKIĆ
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.