Search
Monday 24 February 2020
  • :
  • :

Modernizacija regionalne ceste R 401-B Cazin – Bužim

CAZIN – Direktor Direkcije regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona Amir Osmančević, premijer USK-a i predsjedavajući Skupštine, Mustafa Ružnić i Agan Bunić te gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, obišli su radove na asfaltiranju ceste R 401-B koja grad Cazin povezuje s općinom Bužim. Ukupna investicija u rekonstrukciju sedam kilometara duge dionice ove ceste u ovoj godini je 2.300.000 KM a ovim sredstvima bit će položen novi asfaltni sloj jer je postojeći usljed zuba vremena i iznimno frekventne saobraćajnice u značajnoj mjeri stradao.

Izgraditi trotoare

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti USK-a, te Grada Cazina uvjerili su se u kvalitetu dosad izvedenih radova na asfaltiranju ove iznimno značajne oko sedam kilometara duge dionica. Cesta Cazin – Donja Koprivna – Konjodor – Bužim će naredne godine u dužini od trinaest kilometara biti potpuno obnovljena. -Neke od dionica asfaltirane su kroz cazinske šume koja se spušta u Donju Koprivnu. Ove godine, izgradit ćemo trotoare kroz Donju Koprivnu a sljedeće godine obnovit ćemo asfalt kroz sami centar Donje Koprivne, kaže Amir Osmačević, direktor Direkcije regionalnih cesta USK-a. Premijer USK-a Mustafa Ružnić ističe kako i asfaltiranjem ovoga cestovnog pravca, Vlada provodi u djelo ono što je obećala. U obnovu cestovne infrastrukture ove godine uložit će oko 13.500.000 KM. -Mi već zajedno sa direktorom Direkcije pripremamo plan za  iduću godinu. Ove smo godine zastupljeni u svim općinama. Također, iduće godine, kroz sve općine negdje oko 26.500.000 KM priprema se plan da se modernizuju naše kantonalne ceste, kaže Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona. Agan Bunić, predsjedavajući Skupštine USK-a naglasio je kako je ova cestovna komunikacija u koju se ulažu 2.300.000 KM izuzetno važna i gradu Cazinu i općini Bužim. Kaže kako je to najveća poslijeratna investicija u ovu saobraćajnicu. -Ovo je važna prometna komunikacija. Važna je bila i u ratu. Bila je jedina veza sa Cazinom, sa Bihaćem, sa Kantonalnom bolnicom. Sve ono što je ona značila i u ratu. Evo, danas je moderniziramo, danas je ona sve ljepša, sve sigurnija i za naše pješake i za naše učenike i zbog toga smo evo sretni što danas prisustvujemo realizaciji ovog projekta, kaže Agan Bunić, predsjedavajući Skupštine USK-a.

Veza tri grada

-Ovo je glavna komunikacija grada Cazina i općine Bužim i mi smo zainteresirani kao Grad Cazin da se u narednom periodu povežemo dobrom cestom sa Bužimom. Ovo je dosta frekventna komunikacija koja dalje produžava za grad Bihać. Neka osovina koja povezuje ova tri grada, kaže Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina. Dodaje da će Gradska uprava Cazina učiniti sve što se od nje očekuje da se ova cestovna komunikacija u potpunosti obnovi i modernizira kako bi bila što kvalitetnija veza između građana Cazina, Bužima i Bihaća. Samir TULIĆ

Reprezent.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.