Search
Thursday 11 August 2022
  • :
  • :

Mlada Azra i njena beba preminule prilikom porođaja

Tragedija u bihaćkoj bolnici

Život ponekad piše najtužnije priče, a jedna takva dogodila se u Bosanskom Petrovcu, koji je danas izgubio jednu mirisnu ružu koja će vječno živjeti u srcima svojih najmilijih.

Društvene mreže prepune su podjela jedne divne fotografije, vjenčane. Djevojka u bijelom, s buketom u ruci, najmilijim pogledom i najljepšim osmijehom. Pomislili biste na prvu “još jedna duša pronašla je drugu koja je upotpunjuje”, ali riječi koje prate podjelu fotografije bole.

Sve nas je potresla tužna vijest o smrti Azre Bećirspahić, naše sugrađanke, koja je preminula tokom porođaja u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ Bihać, stoji na početku tužne objave  Na kraju te rečenice zastane vam dah, pa ponovo pogledate fotografiju pa uzdahnete. Koja mladost. Koja ljepota. Koja dobrota. Nema je više. Ugasio se sjaj u jednim divnim očima. Ugasio se još jedan život u njoj. Nema Azre. Nema radovanja zbog dobitka djeteta, samo ogromna praznina i bol.

Bol, tuga i suze danas nisu mogli, a da se ne primijete na licima Petrovčana. Neka ti se Allah dž.š. smiluje, a tvojoj porodici podari sabur u ovim teškim momentima”, stoji dalje u objavi koju spomenusmo i koja današnji četvrtak obasu suzama za prerano ugašenom mladošću.

Ružo krajiška, mirisat ćeš vječno – u sjećanjima onih kojima se upravo srušio cijeli svijet.

Ovaj prerani odlazak samo nam je još jedan podsjetnik o kratkoći života. I kako neko ko je Azru u srcu nosio napisa: “Ništa ne ostavljajte za sutra, za nekad poslije, za bolja vremena. Ne možete znati kada vam život nudi posljednju priliku da nekog vidite, da nekog zagrlite i da mu kažete koliko vam znači”.

 

mojcazin.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.