Search
Saturday 31 October 2020
  • :
  • :

LJILJAN NAD KRAJINOM! Na Ćojluku svečano otvoren 17 metara visok ljiljan”video”

Dan općine Bosanska Krupa se svih prethodnih godina u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode“ obilježavao brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama. Dvadeset peta godišnjica oslobođenja, zbog mjera PRED0STR0ŽN0STI od korona virusa, obilježit će se skromnije, ali na prikladan i dostojanstven način.

Fotografija Krupljani.BA.

Jubilarni 17. septembar uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, obilazak šehitluka te degustaciju velike R0ĐENDANDSKE torte duge oko šest metara, a oko 19 sati obilježeno je otvaranje spomen-obilježja „Ljiljan“ na Ćojluku.Fotografija Krupljani.BA.

Obilježje se podiže u čast B0RACA koji su braneći Ćojluk, svoj grad i domovinu, HER0JSKI P0L0ŽILI živote, pa je simbolično biti otvoreno danas, na godišnjicu ove B0RBE, a na njegovom podnožju su uklesana imena 62 šehida.

Latice “Ljiljana” su visine sedamnaest, a RASP0NA deset i po metara, zbog čega je vidljiv iz skoro svih dijelova općine. Spomen-obilježje je izgrađeno na površini od oko tri hiljade kvadratnih metara, a zemljište za izgradnju D0NIRA0 je Husnija Šarić, DEM0BILISANI B0RAC Petog korpusa Armije RBiH i ujedno predsjednik građevinskog odbora.

 

 

usn.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.