Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Kralj YouTube plaftorme sitgao do 10 miliona pretplatnika

Kralj YouTube plaftorme sitgao do 10 miliona pretplatnika

Kada je 15. jula 2012. objavljen “hit svih hitova” na YouTube platformi, vjerovatno niko, pa ni sam autor, nije mogao niti sanjati kamo ćemo sve to krenuti.

Danas, pet godina kasnije, Psy, korejski reper i apsolutni kralj YouTube zajednice dosegnuo je 10 miliona pretplatnika! Za to je postignuće, naravno, dobio posebnu posvetu koju YouTube dodjeljuje kada dosegnete određeni broj pretplatnika na svoj kanal, a u ovom slušaju to je dijamantni “play button”.

Psy dakako nije prvi YouTuber koji je dotaknuo magičnu granicu od 10 miliona pretplatnika, ali je svakako najposebniji, najkontroverzniji, jer riječ je o kralju koji je sa samo jednim muzičkim uratkom odletio ravno do zvijezda.

Ako postoji savršena personifikacija sintagme “jedan čovjek – jedna pjesma”, onda je to svakako Psy, jer je sa svojim prvim hitom polomio i porušio sve granice, zavrtio planetu u suprotnom smjeru i napravio ono što niko, nikada prije njega nije uspio, a pitanje je hoće li neko uopće moći ponoviti njegov uspjeh…

Da, radi se o famoznom hitu “Gangam Style” koji je nedodirljiv na prvom mjestu najpregledavanijih video zapisa na YouTube platformi. Možda vam je teško za povjerovati, ali “Gangam Style” je od njegovog objavljivanja do danas pregledalo gotovo tri milijarde gledatelja!

Nemoguća priča koja u dokazuje kako danas u svijetu modernih tehnologija ništa nije predvidljivo niti sigurno. Nismo dovoljno kompetentni da bismo ocjenjivali esencijalnu glazbenu vrijednost globalnog mega-hita koji je potpisao Psy, ali nekako smo poprilično sigurni kako postoji hrpa boljih pjesama…

Zašto je onda “Gangam Style” postao najgledaniji, u čemu je tajna uspjeha, kako se sve poklopilo? Iskreno, vjerovatno niko nema pojma, jer napisati ovakav scenarij ne bi se usudio apsolutno niko, osim naravno, života koji slaže kockice nepredvidljivo kako samo on zna.

Na kraju krajeva, nije ni važno, Psy je kralj, “Gangam Style” je na vrhu svih vrhova, a sve rasprave u pokušaju analize ovog uspjeha su suvišne. Da, u virtualnom svijetu je moguće i ono što vam izgleda potpuno nemoguće, ovo je jedan od dokaza.

<iframe width=”560” height=”315” src=”https://www.youtube.com/embed/9bZkp7q19f0” frameborder=”0” allowfullscreen></iframe>

 

Kralj YouTube plaftorme sitgao do 10 miliona pretplatnika

 

mm




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.