Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Kantonalni sud Bihać: Nastavljeno suđenje Lipovaći i ostalim

Kantonalni sud Bihać: Nastavljeno suđenje Lipovaći i ostalim

Nastavljeno je suđenje bivšem premijeru USK Hamdiji Lipovači i četvero optuženih pred Kantonalnim sudom u Bihaću. Danas su tužioci zatražili oduzimanje protivpravne imovinske koristi od firme Agra.

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću zatražilo je oduzimanje  protivpravne imovinske koristi od firme Agra, koja je u vlasništvu optuženog Alena Gluhalića, u iznosu od 514.778,31 maraka.

Gluhalić, osnivač i direktor firme Agra, kazao je da se protivi ovom prijedlogu tužilaca.

Tužilaštvo USK na ovom ročištu uložilo je i materijalne dokaze, ali je na neke od njih Odbrana prigovorila ističući da je dio dokaznog materijala izuzet od općine Bihać po nalogu Tužilaštva ali bez naredbe.

Kantonalno tužilaštvo tereti Lipovaču i Gluhalića sa Aidom Džambegović, Senkom Zolić i Seadom Dupanovićem da su, prilikom izvođenja radova na sportsko-rekreativnom centru “Stens” u Bihaću od 2006. do 2009. godine, iskorištavali svoje položaje te unošenjem neistinitih podataka u građevinske knjige i uvećavanjem vrijednosti izvedenih radova, na štetu Općine Bihać, pribavili korist u ukupnom iznosu od oko pola miliona maraka.

Na ovom ročištu je bilo planirano saslušanje vještaka Ferida Ibrahimovića koji je, kako je kazao predsjedavajući sudija Reuf Kapić, pismeno obavjestio sud da zbog lošeg zdravstvenog stanja ne može pristupiti te tražio da ga se oslobodi vještačenja u ovom predmetu.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. juli.

Autor: Avaz.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.