Search
Friday 19 April 2019
  • :
  • :

Iako imaju pravo na besplatan prijevoz, učenici OŠ “Ćoralići” do daljnjeg moraju plaćati karte

JU OŠ “Ćoralići” je na svojoj Facebook stranici početkom februara objavila obavijest koja je razočarala, ali i naljutila roditelje djece koja nastavu pohađaju u ovoj cazinskoj školi.

 

Naime, iako imaju pravo na besplatan prijevoz, učenici ove škole ipak plaćaju karte. Uprava škole osjetila je potrebu da objasni situaciju, a obavijest s njihove Facebook stranice prenosimo u cjelosti:

– “Obavještavaju se roditelji učenika i učenici koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, da će prijevoznici do daljnjeg naplaćivati karte. Razlog je što škola već četiri mjeseca nema upravljačku strukturu, tako da se ne mogu pokrenuti postupci i potpisati ugovori za prijevoz u ovoj godini. Također, škola ne može izdavati javne isprave (potvrde o školovanju, ispisnice, uvjerenja, svjedočanstva i druge dokumente). Molimo Vas da sve Vaše zahtjeve i pitanja upućujete direktno na Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a koje predlaže i Vladu USK-a koja imenuje upravljačku strukturu javnih ustanova čiji osnivač je kanton.”

cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.