Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

I ovo je BiH: Za samo 24 sata prikupljeno 100.000 KM za liječenje Vildane Zukanović

ć

Iz Udruženja Pomozi.ba nakon što su pokrenuli apel za liječenje Vildane Zukanović iz Bugojna koja boluje od karcinoma grlića maternice koji uništava njen organizam saopćili su da je u roku od 24 sata prikupljeno 100.000 KM.

“Za 24h prikupili smo blizu 100.000 KM za liječenje Vildane Zukanović iz Bugojna. Vama zahvaljujemo na podršci, podjelama apela i donacijama, a Vildani želimo da izađe kao pobjednica iz bitke koju vodi sa karcinomom grlića maternice i metastazama”, saopćili su iz Pomozi.ba.

Ona se trenutno nalazi u jednoj od istanbulskih bolnica i trpi neizmjerne bolove. Za karcinom je saznala u martu prošle godine kada zbog obilnog krvarenja i posljedične anemije biva hospitalizirana.

Ubrzo potom joj je urađena histerektomija i adneksektomija, odnosno uklanjanje maternice i jajnika. Prilikom operativnog zahvata povrijeđen je mokraćovod i ugrađen stent, te poslije dva mjeseca izvađen. Liječenje je nastavila sa kemoterapijama i zračenjem, ali dolazi do komplikacija i akutnog hepatitisa koji je ubrzo saniran.

Ova mlada 34-godišnja djevojka u oktobru 2023. godine zbog bolova u kukovima odlazi na kontrolu i saznaje strašnu vijest da je bolest metastazirala na kosti.

izvor..Pomozi.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.