Search
Sunday 8 December 2019
  • :
  • :

Humanitarna organizacija “4Life” donosi zanimljivu priču iz viteškog i herojskog grada Bužima

Humanitarna organizacija “4Life” nastavlja sa svojim aktivnostima i ovaj put donosi zanimljivu priču iz viteškog i herojskog grada Bužima. Da ovaj grad pored titule hrabrosti nosi i onu zvanu humanost, govori nam priča koja slijedi.

 

Humanitarna organizacija “4Life” nastavlja sa svojim aktivnostima i ovaj put donosi zanimljivu priču iz viteškog i herojskog grada Bužima. Da ovaj grad pored titule hrabrosti nosi i onu zvanu humanost, govori nam priča koja slijedi.

Naime, radi se o akciji izgradnje porodične kuće za demobilisanog borca Seada Odobašića koji živi u naselju Baštra kod Bosanske Otoke.

Ovu akciju pokrenuli su Seadovi drugovi i saborci, narodu poznatiji po čuvenom imenu “Žuti mravi” – koje su dobili u ratu zbog prepoznatljivih žutih uniformi.

Nekadašnji pripadnici Žutih mrava, u sastavu Drugog jurišnog bataljona, slavne 505. buzimske brigade, Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, odlučili su se ujediniti i pomoći svom saborcu Seadu, koji godinama živi u vrlo teškim uslovima, bez ikakvih primanja, a uz to je i obolio, kako on tako i njegova supruga. U staroj, oronuloj kući punoj vlage Sead živi sa suprugom i troje djece.

U bojazni da se i djeci ne naruši zdravlje, “Žuti mravi” otpočeli su s realizacijom svoje ideje o izgradnji kuće Seadu i njegovoj porodici.

Čuvši za njihov hvale vrijedan poduhvat, HO “4Life” odlučila im se priključiti i pomoći da radove na započetoj kući privedu kraju. U video-prilogu možete vidjeti kako teku radovi i šta je sve preostalo.

Kako organizatori kažu, plan im je da Sead sa svojom porodicom do zime useli u novi dom.

Naša Organizacija je tu da pomogne da se taj plan ostvari i da Odobašići zimu dočekaju u nekom toplijem i sretnijem okruženju.

Naravno svi oni koji su u mogućnosti i imaju želju biti dijelom ovog humanog djela, mogu se uključiti u ovu akciju.

I najskromniji prilog ovoj porodici značit će mnogo. A izmamiti nekom osmijeh na lice i skinuti koju brigu s pleća, zaista je neprocjenjivo.

Budimo humani,

4Life – Za život!

Vaše uplate možete izvršiti na račun organizacije:

Empfänger: 4Life

Empfänger IBAN – AT401860000010449825

BIC – VKBLAT2L

Verwendungszweck ( Senad Odobašić)

ili

PayPal: office@society4life.com ( Senad Odabašić)

Za sva dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju. Možete nam se obratiti na brojeve telefona:
00387603392255 Muhidin Veladžić, predsjednik gradjevinskog odbora;
00436602635000 Muamer Ljubijankić, 4Life

cazin.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.