Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Hasan Keranović: Uskoro priprema novo iznenađenje – novi film “Stazama rodnog zavičaja”

Opis nije dostupan.

Hasan svaki put nas pozitivno iznenadi sa svojim nekim novim idejama. Ovog puta Hasan je zaista se mnogo potrudio oko pripreme i snimanja novog filma koji nosi naziv “Stazama rodnog zavičaja.” Pa iskreno mogu vam kazati, ja sam uvijek bio i ostao skroman u svemu, tako je i ovaj pomenuti film nastao spontano. Uvijek sam tu za svoje selo Ponjeviće, jer ionako ovo vrijeme nekad je postalo jako teško.Opis nije dostupan.

Tako da sam uz pomoć svojih prijatelja i djece iz moga sela Ponjevića uspješno i snimio ovaj amaterski film, naravno uvijek sve volonterski – kazao je za naš portal Hasan Keranović. Fiilm “Stazama rodnog zavičaja”, snimljen je u cazinskom naselju Ponjevićima.Opis nije dostupan.

Film će biti zaista mnogo zanimljiv, jer sam naziv filma nam dovoljno govori o čemu se radi… Ovo je još jedan amaterski film, koji nam govori kako su nam sela bila puna veselja, igre i raznih zanimljivih dešavanja. Te kako su djeca bila uvijek vrijedna, te kako se živjelo bez nove tehnologije i interneta. Radnja filma se odvija u selu Ponjevićima, gdje su djeca iz sela sa veselim osmjehom uzeli svoje nošnje, te sa vedrim osmjehom uzeli i svoje uloge – kazao nam je za naš portal Hasan Keranović.Opis nije dostupan.

Mnogi su u dalekom svijetu, a ja sam htio barem malo da kroz selo prikažem sa ostalom ekipom “amaterskih glumaca”, kako su mnoge staze zaboravljene ili ostavljene. A ja i ostala ekipa želimo da oživimo stare staze rodnog zavičaja. Nije mi nikada bilo teško da bilo šta organizujem, posebno kada je u pitanju tradicija, te isto tako me raduje što su me podržala djeca iz moga sela Ponjevića.Opis nije dostupan.Opis nije dostupan.

Moram da naglasim da je jedan od mojih prijatelja Muhamed Macanović, poseban koji uvijek podržava svaki moj projekat, pa tako i ovaj amaterski film – za naš portal pojašnjava nam Hasan Keranović. Mali glumci, koji su uvijek tu uz Hasana, i dalje nam kažu da će i dalje da podržavaju Hasana Keranovića i njegove nove ideje.Opis nije dostupan.

Uloge tumače: Muhamed Macanović – did Murat, Emina Hašić – tetka Hatka, Husein Hašić – tetak Omer Edin Muhić – Mujo Hajra Hašić – Zlate Ema Hašić – Fate Hasan Keranović – Suljaga Eman Hašić – Haso Scenario: Hasan Keranović Uskoro ako Bog da gledamo novi film autora i scenariste Hasana Keranovića. Naš portal uvijek je tu i uvijek će da podržava Hasanov rad i trud.

izvor

macanovici.net

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.