Search
Tuesday 4 October 2022
  • :
  • :

Hasan Keranović: povodom Bajrama uručio poklone djeci iz Ponjevića,,,

Opis nije dostupan.

Ponjevići selo u dva reda u tebi živi Bujrum kuća koja tradiciju u zaborav neda! Hasan Keranović iz cazinskog naselja Ponjevića, vlasnik je svoje Bujrum kuće, koja je uređena u starom stilu tradicije, kuća koja podsjeća na davna i lijepa minula vremena. Danas je djecu iz svoga sela obradovao sa bajramskim poklonima. Hasan inače godinama volonterski radi na očuvanju tradicije i običaja. Tako je upriličio i bajramluke, odnosno poklone povodom Bajrama za djecu iz svog sela Ponjevića kod Cazina.

Opis nije dostupan.

 

Inače kao i uvijek Hasan se bori i volonterski radi na očuvanju tradicije i običaja. Tako je i priredio jedno veliko iznenađenje za mališane iz svoga sela Ponjevića.
U avliji Bujrum kuće danas je bila posebna radost, osjetio se dolazak nam dragog gosta Bajrama. Hasan je i ovog puta pokazao i dokazao koliko svoj trud ulaže za spas tradicije. Tako je danas u njegovoj avliji bilo 16 mališana, i tom prilikom im uručio bajramkse poklone.Opis nije dostupan.
Uvijek ću i dalje biti vjeran tradiciji, uvijek ću se i dalje zalagati da nam tradicija ne tone u zaborav. Ove poklone za naše mališane iz moga sela Ponjevića od srca sam im uručio poklone. Neka me djeca pamte po dobrim djelima – govori nam za naš portal Hasan Keranović.Opis nije dostupan.
Tradicija je način moga života, sebi dosta toga uskratim, ali sam i ovog puta pokazao svoje humano srce i teme sam djeci poručio da se ne stide tradicije i običaja – kazao je Hasan za naš portal. Hvala svima za podršku mom radu, posebno mališanima iz moga sela Ponjevića.Opis nije dostupan.
Zahvala ide i firmi d.o. o. EM De iz Gornje Koprivne, koja je jednim dijelom učestvovala u dodjeli poklona. Posebne zahvale idu medijskoj kući RTV CAZIN, koji su snimili veoma zanimljivu emisju, koja će biti emitovana drugog dana Bajrama na njihovoj medijskoj kući RTV CAZIN, a ista emsiija će biti emitovana i na RTV USK-a – govori nam naš cazinjanin Hasan Keranović.Opis nije dostupan.
Keranović se zahvalio svima na podršci, kao i našem gradonačelniku Grada Cazina Nerminu Ogreševiću, koji je također podržao Hasanov rad i način očuvanja tradicije. Veliko hvala portalu Macanović.net što su bili na ovom posebnom događaju, gdje su zabilježili najljepše fotografijeOpis nije dostupan.
Zahvala ide i Federalnom Radiju Bosne i Hercegovine, koji su također objavili ovaj zanimljivi događaj u avliji Bujrum kuće u Ponjevićima. Uskoro se emituje prilog na RTV Cazinu, gdje će biti veoma jedna od posebno lijepih emisija, gdje su djeca i nekoliko ilahija učila.
Opis nije dostupan.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.