Search
Tuesday 4 October 2022
  • :
  • :

Hasan Keranović: na snimanju emisije “Iz bakine kuhinje” kod nane Azre Barakovac

Još jedno gostovanje našeg cazinjanina Hasan Keranović a iz Ponjevića, u emisiji “Iz bakine kuhinje”, kod nane Azre Barakovac, koju je snimala OBN TV.Opis nije dostupan.
Imao sam čast da budem musafir u toku snimanja emisije, koja je posvećena Ramazanu, tradiciji i običajima – govori nam za naš portal cazinjanin Hasan Keranović.Opis nije dostupan.
Vrijedna nana Azra Barakovac iz Sarajeva ima privatno svoj mali muzej starinskih stvari i sve se savršeno uklopilo u ovu emisiju što ćete moći vidjeti uskoro u toku Ramazana. Azra Barakovac, nana koja je i voditeljica i kuharica u emisiji.Opis nije dostupan.
Možete li zamisliti obiteljsko okupljanje bez tradicionalnih jela ili slastica koje su vam se od djetinjstva duboko urezale u pamćenje? Prhki kolačići, pite, pihtije, uštipci, juhe, ćevapi, kompoti…Baka/nana Azra pokazat će vam riznicu slatkih i slanih delicija iz cijele Bosne i Hercegovine koje će mnoge odvesti u djetinjstvo.Opis nije dostupan.
Bez obzira na to jesu li vaše nane ili bake na vas prenijele svoja znanja ili nisu, ova će vas emisija uvesti u tajne spravljanja gotovo svih domaćih jela po tradicionalnim recepturama. Cilj mi je da sačuvam od zaborava starinska jela i običaje i zato mi je ova emisija pravi izazov. Ja sam ponosna i veoma mi je drago što je Hasan bio moj musafir, Hasana zaista cijenim i poštujem, jer i on svojim trudom čuva naše adete i običaje – kaže nam vrijedna nana Azra Barakovac iz Sarajeva.Opis nije dostupan.
Veliko hvala na pozivu nani Azri, gdje sam bio njen musafir u toku snimanja njene emisije koju već dugih niz godina snima OBN Televizija – kaže nam naš cazinjanin Hasan Keranović.Opis nije dostupan.
Veliku sam čast imao da budem poseban musafir kod nane Azre Barakovac, nana koja čuva tradiciju, odnosno svojim znanjem kuha sva domaća jela, slatka i slana i time želi da sačuva sva ona dobra jela koja su se kuhala u davna vremena – dodao je na kraju naš cazinjanin Hasan keranović
Opis nije dostupan.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.